İzmirliler Duran Efe'ye kol kanat gerdi

Güncelleme Tarihi:

İzmirliler Duran Efeye kol kanat gerdi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2013 00:00

İZMİR'de, Taksim Gezi Parkı müdahalelerine yönelik başlatılan ‘duran adam’ eylemine ‘Duran Efe’ soğuk heykeli ile destek veriliyor.

Haberin Devamı

İstanbul'da Erdem Gündüz'ün Taksim Metro çıkışında başlattığı ‘duran adam’ eylemi, dün  akşamdan beri İzmir'de de destek görüyor.

Sokak Sanatları Atölyesi'nden bir sanatçı, elinde saksı içindeki minyatür ağaç ve efe kıyafeti ile Gündoğdu Meydanı'nda dün akşamdan bu yana sabit durarak desteğini sürdürüyor.

Zaman zaman vatandaşlar da yanına gelip, burada bir süre durarak kendisine destek veriyor.

İzmirliler Duran Efeye kol kanat gerdi

Meydana gelenler arasında köpeğinin üzerine ‘duran köpek’ yazısı asanlar da bulunuyor.

 Bazıları da ellerindeki gazete ile sessiz bir şekilde saatlerce sabit durarak Gezi Parkı eylemine destek veriyor. Sıcakta bekleyemeyenler ise meydanın ortasına ayakkabılarını bırakıyor.

Haberin Devamı

Gündoğdu Meydanı'nda dün geceden itibaren, 32 yaşındaki Murat Tepe de sadece sıvı içerek sürdüreceğini belirttiği bir açlık grevine başladı.

Tepe eylemlere destek verme nedeninin herkes gibi özgürlük talebi ile alkol yasağına, hukuksuzluğa, halkın haber alma özgürlüğüne karşı uygulandığını belirttiği sansüre, Çarşı taraftar grubuna yönelik yapıldığını dile getirdiği karalama kampanyasının da aralarında yer aldığı birçok konuya karşı çıkması olduğunu belirtti. Eyleme destek verenler arasında yabancılara da rastlandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!