İzmirli tasarımcı devlerle rekabette

Güncelleme Tarihi:

İzmirli tasarımcı devlerle rekabette
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2012 00:00

İzmir’de yetişen tasarımcı Özlem Azak Erkan, ‘Tasarımda il sınırı yok’ diyerek Karşıyaka’daki atölyesinin yanı sıra İstanbul Nişantaşı’nda da tasarım showroomu açtı.

Haberin Devamı

“Tasarımda il sınırı yoktur” diyerek İstanbul’a taşınan İzmirli moda tasarımcısı Özlem Azak Erkan, dışa açılmak isteyen gençlere cesaret veriyor.
İzmir 100. Yıl Olgunlaşma Enstitüsü’nden sonra Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Bölümü’nü bitiren 32 yaşındaki genç tasarımcı, mesleğe Hugo Boss firmasında model uzmanlığı yaparak başladı. Çeşitli ihracat firmalarında Zara, Bershka, River Island ve Celio gibi dünya markalarına tasarımlar yapan Erkan, geçen yıl “Tasarımda il sınırı yok. İzmir’in özgürlüğünü İstanbul’un verdiği ilhamla birleştirerek başarılı bir iş ortaya koymak istiyorum” diyerek, markası ‘Azaq’ ile birlikte İstanbul’un yolunu tuttu.
Nişantaşı’nda ayakkabı tasarımcısı arkadaşı Pınar Arkun’la yeni bir tasarım ofisi açarak moda devlerine komşu olan Erkan, geride bıraktığı bir yılın umut verici olduğunu söyledi. Rekabet şartlarının çok daha çetin olduğu, Türkiye moda endüstrisinin merkezi sayılan Nişantaşı’na giderken İzmir’le bağlarını koparmayan genç tasarımcı, diğer tasarımcılara da örnek oldu.

Haberin Devamı

Huzurdan karmaşaya

İstanbul’un kendisi için yeni bir başlangıç yeri olmasının dışında mesleki tatmine de daha kolay ulaşılan bir yer olduğunu dile getiren Erkan, “İzmir’in ilham ve huzur dolu yaşam tarzı benden çok uzakta değil. Hem İzmirli, hem İstanbullu olma avantajını değerlendirmeye çalışıyorum. İzmir’in tasarıma yönelik çalışmalardaki hızlı artışı gözle görülür derecede ve bu beni son derece mutlu ediyor. Bu başarıya her zaman destek ve dahil olmak düşüncesindeyim” diye konuştu.

HEDEF KİTLE

 Nişantaşı’ndaki ofisini açtıktan sonra hedef kitleye daha kolay ulaşabildiğini anlatan Erkan, bulundukları yerin bir çok fırsatlar tanıdığını aktardı. Erkan, “Ama iş bununla bitmiyor. Hem modanın hem İstanbul’un hızına yetişebilmek için çok çalışıyoruz. Burada bir ekip kurmak kolay değildi ama şanslıyım ki beni çok iyi anlayan, kolay anlaştığımız bir ekibim var. Bu uyum herşeyden önemli” dedi.

CESARET ÖNEMLİ

 İstanbul’da tasarımcı olmakla Türkiye’de tasarımcı olmanın aynı anlama geldiğini, zorluklarının da eşit olduğunu kaydeden Erkan, “O yüzden bu işi yapmak için iyi bir altyapı, tecrübe ve en önemlisi de cesaret gerekli” diye konuştu. Önümüzdeki dönem yeni projeler oluşturup hızla hayata geçirmeyi planladıklarını da anlatan Erkan, “Bizim hayatımızda kum saati çok hızlı akıyor. Şimdi yeni koleksiyonumuzun detaylarının görsel çalışmalarını yapacağız ve yeni sürprizleri paylaşacağız” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!