İzmirli süt sanayicilerinden Bakanlığa destek

Güncelleme Tarihi:

İzmirli süt sanayicilerinden Bakanlığa destek
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2016 11:40

ULUSAL Süt Konseyi (USK) tarafından açıklanan referans süt fiyatına, İzmirli süt sanayicilerinden destek geldi. Süt sektöründe arz-talep dengesinin bozulmaması ve devamlılığının sağlanması için USK tarafından belirlenen 1 Lira 15 kuruşluk referans fiyatını İzmirli süt sanayicileri hayata geçirdi.

Haberin Devamı

Ulusal Süt Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Süt ve Süt Ürünleri Meslek Komitesi Meclis Üyesi ve Gürsüt Yönetim Kurulu Başkanı Kosat Gürler, süt sanayicisi olarak uygulamaya tam destek verdiklerini söyledi. Tarım Bakanlığı Müşaviri Ali Koyuncu’nun İzmir’de süt üreticileri ve sanayicileri ile yaptığı görüşmelerden sonra arz fazlası sütün Et ve Süt Kurumu tarafından alınacağı garantisini vermesinin ardından, 1 lira 15 kuruşluk referans fiyatı uygulamasını başlattıklarını ifade eden Gürler, "Süt üreticisini korumak için daha önce süt tozu ve ıslak ürün ihracatına verilen destekler artırıldı. Ancak beklenen sonuçlar alınamadı. Bunun üzerine Bakanlığımız Ulusal Süt Konseyi’nin önerdiği referans fiyattan Et ve Süt Kurumu arz fazlası sütleri alması kararını aldı. Ve bunu ilk kez İzmir’de uygulamaya başladı. Bu konuda biz sanayicilerin bu uygulamaya karşı çıktığı yönünde spekülatif bilgiler kamuoyuna yansıtıldı. Bunlar tamamen yanıltıcı bilgiler. Biz süt sanayicisi olarak Bakanlığımızın üreticimizi korumak için hayata geçirdiği 1 lira 15 kuruşluk referans fiyat uygulamasını destekliyoruz" dedi.

Haberin Devamı

İzmir’in sütün başkenti olduğunu dile getiren Gürler, ancak işleme kapasitesi olarak sütün ancak üçte ikisinin İzmir’de işlenebildiğini söyledi. Sütün üçte birlik kısmının ise diğer bölgelerdeki sanayicilere satıldığının altını çizen Gürler, bu uygulamaya diğer sanayicilerinde destek vermesini beklediklerini sözlerine ekledi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!