İzmirli sanayiciye Afrika için çağrı

Güncelleme Tarihi:

İzmirli sanayiciye Afrika için çağrı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2010 00:00

İstanbul’da yapılacak İş Forumu için 26 Mayıs’ta Türkiye’ye gelecek Güney Afrikalı heyet heyecanlandırdı. Fahri Başkonsolos Tamer Taşkın, İzmirli sanayicileri foruma katılmaya çağırdı.

Haberin Devamı

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan’ın ziyaretinin ardından Güney Afrika Cumhuriyeti heyeti 26 Mayıs’ta Türkiye’ye geliyor. Konuk işadamları, Türk işadamlarıyla birebir görüşerek, ticaret hacmini artırmaya çalışacak. Afrika kıtasının en güçlü ve en zengin ülkesi Güney Afrika’nın Devlet Başkan Yardımcısı Kgalema Motlanthe, beş bakan ve 50 işadamı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) organizasyonuyla Sheraton Otel’de Türk işadamlarıyla biraraya gelecek.

Katılım çağrısı

Güney Afrika Cumhuriyeti İzmir Fahri Başkonsolosu işadamlarına Türkiye- Güney Afrika İş Forumu’na katılım çağrısında bulundu. Bir dönem Ege Bölgesi Sanayi Odası’nın da başkanlığını yapan Taşkın, 50 milyon nüfusu ile Afrika’nın çok büyük bir pazar olduğuna dikkat çekerek, “İşadamları toplantıdan bir gün önce İstanbul’da olacak” dedi.

Haberin Devamı

ÇEŞİTLİ İŞKOLLARI YATIRIM BEKLİYOR

Tarım ve yeraltı zenginliği ile öne çıkan Güney Afrika’nın 70 milyar dolarlık ihracat ve ithalatının birbirine eşit olduğunu belirten Taşkın, Türkiye’nin payının ise sadece 1.2 milyar dolar olduğunu hatırlattı. Tamer Taşkın, Güney Afrika’dan gelecek heyette enerji, finans, haberleşme, savunma sanayi, tarım, mobilya, madencilik sektörlerinde yatırım yapan işadamlarının bulunacağını dile getirdi.

Vize yoy avantaj ise çok
Taşkın, Güney Afrika’da siyasi istikrar olduğunu, güvenlik sorununun aşıldığını, Dünya Kupası nedeniyle tüm altyapı yatırımlarının yapıldığını, vize uygulanmadığını, İngilizce konuşulduğunu, bunun büyük bir fırsat olduğunu söyledi. Taşkın, Türkiye ile Güney Afrika arasında saat farkı bulunmadığını, THY ile her akşam 9 saatte gidilebileceğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!