İzmirli ayakkabıcılar Rus pazarını zorluyor

Güncelleme Tarihi:

İzmirli ayakkabıcılar Rus pazarını zorluyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2014 01:20

İZMİRLİ ayakkabıcılar, Ticaret Odası’nın ihracatı artırmak amacıyla Ekonomi Bakanlığı desteğiyle yürüttüğü Ur-Ge Projesi kapsamında Moskova’ya gitti.

Haberin Devamı

İTO Başkanı Ekrem Demirtaş, “İhracat potansiyeli en yüksek sektörlerimizden birisi olan ayakkabı için 19 milyar dolarlık Rusya çok önemli ve büyük bir pazar” dedi.

Ur-Ge projesi kapsamında belirlenen sektörlerde yeni ihracatçıların yaratılması, ihracatın artırılmasının ve ihracatçı firmaların yeni pazarlara taşınmasının hedeflendiğini söyleyen Demirtaş, “Odamız şu anda kuyumculuk, plastik, ayakkabıcılık, gelinlik ve abiye, kimya, tıbbi malzemeler ve mobilya sektörlerinde proje yürütüyor. İlk aşamada sektörlerin analizleri yapılıp ihtiyaçları belirlendikten sonra eğitimler veriliyor, ardından pazarlama çalışmaları ve yurtdışı seyahatleri geliyor” dedi.

Çok önemli pazar

Rusya’nın ayakkabı sektörünün hedef pazarlarından birisi olduğunu ifade eden Demirtaş, “Gerek soğuk iklim koşulları, gerekse bu tip ürünlerin bir statü sembolü olarak görülmesi nedeniyle Rusya pazarı devamlı büyüyor. Alım gücünün artması da pazarı büyütüyor. Kişi başına yıllık 3 ayakkabı tüketimi ile 2.25 olan dünya ortalamasının çok üzerinde. Sadece ayakkabı pazarı 19 milyar dolara ulaşıyor. Rusya’da tüm deri ürünlerinin ulaştığı toplam büyüklük ise 60 milyar dolar” dedi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!