İzmir'in zafer gününde kenetlendik

Güncelleme Tarihi:

İzmirin zafer gününde kenetlendik
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2014 01:15

İZMİR'in kurtuluş günü 9 Eylül, büyük coşkuyla kutlandı. Kurtuluş Savaşı'nda askerin kentte ilk girdiği Basmane Semti'nden, Cumhuriyet Meydanı'na kadar yapılan 'Zafer Yürüyüşü'ne katılım yoğun oldu. Atlı süvarilerde, temsili olarak valilik binasına Türk bayrağı astı. Kurtuluş gününde İzmir farkı da yaşandı. CHP il Başkanı Ali Engin ile AK Parti İl Başkanı Bülent Delican, kortejde yan yana yürüdü.

Haberin Devamı

İzmirin zafer gününde kenetlendik

İzmir'in işgalden kurtuluşunun 92. yıldönümünde İzmir'de yine büyük coşku yaşandı.

İzmirin zafer gününde kenetlendik


Kurtuluş Savaşı'nın taçlandığı 9 Eylül kurtuluş günü kutlamaları, ilk olarak askerin kente girdiği ilk yer olan Basmane Semti'nde başladı. İlk kez 9 Eylül 1923 tarihinde İzmir'in kurtuluşundan bir yıl sonra gerçekleştirilen ve 1969 yılına dek aralıksız süren 'Zafer Yürüyüşü' yıllar içinde unutuldu.

İzmirin zafer gününde kenetlendik

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi'nin organizasyonuyla bu yıl üçüncüsü yapılan Zafer Yürüyüşü, sivil kutlama şeklinde yeniden programa alındı. Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu'nun da katıldığı Zafer Yürüyüşü, Anafartalar Caddesi'nden başladı. Gazilerin taşıdığı temsili sancak en önde arkada da çerkez poşusu takan Aziz Kocaoğlu, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ile vatandaşlar, yürüyüşe katıldı.

İzmirin zafer gününde kenetlendik

Bu sırada İzmir farkı da yaşandı. AK Parti ilk kez bu yürüyüşe yönetim olarak katıldı. CHP İl Başkanı Ali Engin ile AK Parti İl Başkanı Bülent Delican yanyana yürüdü. Sık sık konfeti ve balonlarında uçurulduğu yürüyüş sırasında vatandaşlar da bu coşkuya ortak oldu. Evlerinin balkonundan, işyerlerinden çıkıp alkışlarla destek verdi, bol bol da görüntü çekti. Zafer yürüyüşü Cumhuriyet Meydanı'nda son buldu.

İzmirin zafer gününde kenetlendik


ATATÜRK ANITI'NA ÇELENK
Buradaki tören ise Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasıyla başladı. İzmir Valisi Mustafa Toprak, Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Galip Mendi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

Haberin Devamı

İzmirin zafer gününde kenetlendik

Diğer siyasi parti temsilcilerinin yanı sıra Kültür ve Turizm eski Bakanı, bağımsız İzmir milletvekili Ertuğrul Günay da bu törere katıldı. Kurtuluş törenlerinin saat 10.30'dan itibaren adresi ise Valilik binası oldu. Temsili olarak Konak Meydanı'na gelen atlı birlikler, Valilik binasına çıkarak kurtuluşu ilan eden Türk bayrağını, göndere çekti.

İzmirin zafer gününde kenetlendik

Aziz Kocaoğlu, atlı birlik komutanına plaket verdi. Alanda toplanan vatandaşlarda bu sırada "Ne mutlu Türküm diyene" diye bağırdı. Valilik binasındaki tören sonrasında kutlamalar birkez daha Cumhuriyet Meydanı'nda devam etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!