İzmir'in geleceğini tartıştılar

Güncelleme Tarihi:

İzmirin geleceğini tartıştılar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2015 15:51

DOKUZ Eylül Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi (DEPARK) tarafından düzenlenen "Future Readiness Workshop" Tıp Fakültesi 4. katta verilen kahvaltı ile başladı.

Haberin Devamı


ABD-Ecoland Institute adına Tolga Erkmen ve Robert Fuller'in yönettiği çalıştaya; İzmir Vali Yardımcısı Mustafa Harputlu, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve DEPARK Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Murat Özgören, Dokuz Eylül Üniversitesi öğretim üyeleri ve şirket ve eğitim kurumlarının temsilcileri katıldı. Kahvaltı öncesi konuşan Prof. Dr. Murat Özgören, "İzmir son yıllarda önemli değişimlere ve gelişmelere ev sahipliği yapıyor. Bu konuda bizler de Dokuz Eylül Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi bünyesinde üzerimize düşeni en iyi şekilde gerçekleştirdiğimizi düşünüyoruz. Öncelikle, en hızlı gelişen Teknopark olmamızın altını çizmek isterim. Ayrıca, birçok uluslararası etkinliğin paydaşı veya düzenleyicisi olmaktan gurur duyuyoruz. Dünya Bankası'nın kongresine ve hemen ardından G20 ve T20'ye ev sahipliği yaptık.

Haberin Devamı

İzmirin geleceğini tartıştılar

Bugün burada farklı sektörlerden ve yaş gurubundan kişiyle buluşarak İzmir için yeni yaklaşımlar ve fikirler ortaya koymak istiyoruz. Kişiselleştirilmiş tıp, insanların konforlu yaşaması ve İzmir'in sağlık merkezi olması konuları düşünüldüğünde inovasyonun başkenti olmamız mümkün görünüyor. Sorulması gereken soru; Nasıl bir kentte kendimi görmek istiyorum. Jeotermal enerji, tıp ve kimya endüstrisi konularında İzmir parlayan bir yıldız. Uluslararası firmaların İzmir'i tercih etmeleri ve Merkezimizin Doğu Avrupa ve Orta Doğu'nun en büyük Teknopark'ı olması yolunda atılan adımlar bizlere büyük bir heyecan veriyor" dedi.
İzmir 3.0 Beyond Smart Cities konulu toplantıda, "Gelecek için Şimdi, Akıllı Şehirler ve Ötesi" gibi başlıklarda geleceğin İzmir'inin nasıl şekillendirileceği ve İzmir'in geleceğine dair farklı yaklaşımlar tartışılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!