İzmir'i kar ve soğuk vurdu, 72 kişi güçsüzlerevine alındı

Güncelleme Tarihi:

İzmiri kar ve soğuk vurdu, 72 kişi güçsüzlerevine alındı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2015 01:07

İzmir Büyükşehir Belediyesi, barınma sıkıntısı yaşayan vatandaşların aşırı soğuklar sebebiyle mağdur olmaması için seferberlik ilan etti. İnsan sağlığı açısından tehdit oluşturan soğuk havalarda sokakta kalan kişilere güçsüzlerevinin kapılarını açan belediye, 80 kişilik kapasitenin dolma ihtimaline karşı da İzmir Uluslararası Fuar Alanı'nın 4 numaralı holünü tahsis etti. İlk etapta burada 50 yatak hazırlandı. İkiye ayrılan hol, kadın ve erkek olarak ayrı bölümler halinde düzenlendi. Belediye yetkilileri, talep oldukça yatak kapasitesinin arttırılabileceğini duyurdu.

Haberin Devamı

Örnekköy’deki Müyesser Turfan Güçsüzlerevi, dün gece 72 kişiyi misafir etti. Barınmak için gelenlere, Büyükşehir Belediyesi Aşevi’nden gönderilen yemeklerin yanısıra sıcak banyo, yeni kıyafet ve sağlık desteği verildi. Belediye bünyesinde hizmet veren Eşrefpaşa Hastanesi personeli de soğuktan etkilenen vatandaşlara yardımcı olmak üzere hazır bekliyor. İzmirlilerin, barınacak yeri olmayan vatandaşlarla karşılaşmaları durumunda Büyükşehir Belediyesi’ne haber vermesini isteyen yetkililer, güçsüzlerevinin 361 71 51 ve 361 00 82 numaralı telefonlarına bildirilmesi halinde ekiplerin harekete geçeceğini kaydetti.

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi, kar yağışının yollardaki etkilerini ortadan kaldırmak için İZBETON ve Fen İşleri ekipleriyle birlikte 24 saat aralıksız çalışıyor. Gündüz 20 ekipte 130 personel, gece ise 15 ekipte 104 personel çalışmalara katılıyor. Altı ekiple tuzlama yapılırken üç greyder, yol açma çalışmalarında kullanılıyor. Ayrıca çevre ilçelere de araç desteği veriliyor. İZBETON’un asfaltlama ekipleri ise yağmurda ve karda uygulanabilir soğuk asfalt ile acil yol yama işlemleri ve temizlik çalışmaları yürütüyor. Toplam 26 iş makinesi ve 32 kamyonla kar ve buzla mücadele çalışmaları devam ediyor.

Soğuk hava ve beraberinde kar yağışı sebebiyle bir duyuru yapan İZSU Genel Müdürlüğü, açıkta ve korumasız su sayaçlarının, patlama ihtimaline karşı koruma altına alınması gerektiğini bildirdi. Sayaçların talaş, çuval, kilim gibi koruyucularla sarılarak, üzerinin naylonla bağlanması istendi.

Bu arada Belediye Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, sokakta yaşayan sahipsiz hayvanları da unutmadı. Geçen senelerde olduğu gibi protein ve enerji değeri yüksek bin ton kuru mama alımı yapılarak, tek kullanımlık kaplarla dağıtıldı. 180 personelden oluşan 18 ilaçlama ekibi vasıtasıyla 21 ilçede 500 noktaya mama dağıtıldı. Yaklaşık bin 500 sokak hayvanına ulaşılarak, soğuk kış günlerinde aç kalmaları önlendi. Mama dağıtımlarının devam edeceği bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!