İzmir'e 'Oryantal Tütün Araştırma Merkezi'

Güncelleme Tarihi:

İzmire Oryantal Tütün Araştırma Merkezi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2015 15:36

Philip Morris/Sabancı'nın Torbalı'daki üretim tesislerinde yaklaşık 1 milyon dolar yatırımla Oryantal Tütün Agronomi Merkezi kuruldu.

Haberin Devamı

Merkez bünyesinde geliştirilen iyi tarım uygulamaları tarlaya aktarılarak, oryantal tütünde dünya lideri olan Türkiye'nin tütün üretiminde sürdürülebilirlik, verimlilik ve kalitenin artmasına katkı sağlanacak. Agronomi Merkezi, Philip Morris International'in en önemli eğitim üslerinden biri oldu. Türkiye'de tarımsal kalkınma ve sürdürülebilir tarıma katkı sağlayan büyük yatırımları hayata geçiren Philip Morris/Sabancı, bu çalışmalara güç katacak çok önemli bir projeyi daha hayata geçirdi. Philip Morris/Sabancı'nın İzmir Torbalı'daki üretim tesislerinde açılan 'Oryantal Tütün Agronomi ve Eğitim Merkezi', 160 ülkede faaliyet gösteren Philip Morris International'ın dünya genelindeki ilk 'Oryantal Tütün Araştırma ve Geliştirme Merkezi' oldu.
Agronomi Merkezi, tütün yetiştiriciliği konusunda 'Özel Sektör Tarımsal Araştırma Kuruluşu' belgesine sahip ilk merkez olma özelliğini taşıyor. 4 sera, tütün bakım odası, tohum işleme odası ve deposu, laboratuvar gibi bölümlerin yer aldığı merkezde yapılacak araştırma ve geliştirme faaliyetleriyle oluşturulan iyi ve modern tarım uygulamalarının tarlalara aktarılması sağlanacak.
Dünya genelindeki 'oryantal tütün' üretiminin yüzde 30'unu gerçekleştiren Türkiye, bu alanda 'dünya lideri' konumunda bulunuyor. Türkiye ayrıca 48 ülkeye tütün ihracatı gerçekleştiriyor. Yaklaşık 70 bin tütün çiftçisi olan Türkiye'de 350 bin kişi geçimini tütün tarımından sağlıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!