İzmir'de yeni yıl ışıltısı

Güncelleme Tarihi:

İzmirde yeni yıl ışıltısı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2014 01:28

İZMİR Büyükşehir Belediyesi yeni yıla sayılı günler kala İzmir’de başta Kordon ve Konak olmak üzere kentin dört bir yanını ışıklarla süsledi. Kısa sürede yapılan çalışmayla meydanları ışıl ışıl gören İzmirliler, bol bol fotoğraf çektirdi.

Haberin Devamı

Yeni yıl yaklaşırken İzmir sokakları yine ışık seline döndü. İzmir Büyükşehir Belediyesi, her yıl olduğu gibi kentin meydan ve bulvarlarını rengarenk ışıklarla donattı. Konak’tan Buca’ya, Selçuk’tan Ödemiş’e kadar İzmir’in dört bir yanı süslemelerle aydınlandı.

İzmirde yeni yıl ışıltısı

Ortaya çıkan renkli manzaranın önünde İzmirliler bol bol fotoğraf çektirdi. Kent genelindeki yılbaşı süslemeleri için 2 milyon LED ampul, 1000 renkli projektör, 30 bin metre LED hortum ve 1000 metre LED perde kullanan Büyükşehir Belediyesi, bu yıl ilk kez Tire, Selçuk, Bergama, Ödemiş ve Çeşme gibi uzak ilçelerde de özel ışıklandırmalar yaptı.

Haberin Devamı

İzmirde yeni yıl ışıltısı

Karşıyaka Çarşı, Bornova Meydanı, Buca Çevik Bir Meydanı, Karabağlar Bahçelievler Parkı, Bostanlı Rekreasyon Alanı, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı ve Kordon’da da yılbaşı aydınlatmaları yapıldı. Kırmızıya bürünen Saat Kulesi ve Konak İskelesi önündeki yelken direkleri, tıpkı bir hediye paketi gibi süslenen Büyükşehir Belediyesi binası, Kemeraltı girişine kurulan ışıklı tak, ağaçlara asılan renkli lambalar ve süs havuzlarını aydınlatan kemerlerle Konak Meydanı bu yıl da en çok ilgi çeken alanların başında geldi.

İzmirde yeni yıl ışıltısı

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ışıkların yakıldığı ilk akşam kentin dört bir yanına dolaşarak yapılan çalışmayı yerinde gördü.

İzmirde yeni yıl ışıltısı

TAMİNCE GÜNDEME GETİRMİŞTİ

RIXOS Oteller Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince’nin geçen hafta, 150 milyon gecelemenin olduğu Antalya’da yılbaşını çağrıştıracak hiçbir şey olmadığına dikkat çekip, "Hiç süsleme gördünüz mü? Bayram havası görüyor muyuz? Tamam Hıristiyan değiliz, değiliz de biz turizm şehriyiz. İnsanlara ’Gel bu şehirde yılbaşını geçirin’ diyoruz" sözleri kamuoyunda gündeme gelmişti.

Haberin Devamı

İzmirde yeni yıl ışıltısı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, ışıklandırma için işadamlarından maddi destek isterken, aynı tartışma İstanbul’un Şişli ilçesinde de yaşanmıştı. Yılbaşı öncesi Türkiye’nin en iyi ışıklandırılan ilçesi olan Şişli’de tasarruf amacıyla bu yıl ışıklandırma yapılmamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!