İzmir'de ‘Gezi’ye destek çeşitli etkinliklerle sürdü

Güncelleme Tarihi:

İzmirde ‘Gezi’ye destek çeşitli etkinliklerle sürdü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2013 11:28

İZMİR'de, Gezi Parkı eylemlerine destek için özellikle kadın örgütlerinin katılımıyla çeşitli eylemler yapıldı.

Haberin Devamı

Gezi Parkı eylemlerinin İzmir'deki merkezi Gündoğdu Meydanı'nda, çeşitli örgütler ve sivil toplum kuruluşları yaşanan olaylara dikkat çekmek için eylem yaptı.

İşçi Partisi kadın örgütünün öncülüğünde ve çeşitli kadın örgütlerinin de katılımıyla yürüyüş düzünlendi. ‘Tencerem var, tavam var direnişte yerim var' pankartlarıyla Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nden Gündoğdu Meydanı'na kadar yürüyen kadınlar, ellerindeki tencere ve tavaları çaldı. Meydana gelen topluluk ‘Hükümet İstifa' sloganları attı.

Grup üyleri ayrıca burada 5 dakika ‘Duran Adam' eylemi yaptı. Daha sonra grup sloganlar eşliğinde dağıldı.

Kendilerine ‘Amazon Kadınlar' diyen başka bir grup ise kadınların yaşadıklarına dikkat çekmek için ağızlarına siyah bant koyarak Gündoğdu Meydanı'nda protesto gösterisinde bulundu.

Haberin Devamı

Meydanda kurulan ‘Halk Formunda' göstericiler yaşanan olaylarla ilgili düşüncelerini ve ne yapmaları gerektiğini diğerleri ile paylaştı.

Paylaşılan düşüncelerin beğenilmesi durumunda dinleyeciler kollarını havaya kaldırdı, olumsuz durumda kollarını çarpı yapan eylemciler fikrin beğenilmediğini konuşmadan gösterdi. Alanda kurulan ‘Dİreniş Ağacı'na da istekler ve düşünceler yazıldı.

Dokuz Eylül Üniversitesi hocaları da bugün alanda eylemde bulundu. ‘Akademi Yürüyor' pankartı açan öğretim görevlileri kurdukları ‘Çapuleyşin Orkestrası' ile müzik eşliğinde Alsancak İskelesi'nden meydana yürüdü. Konak Meyda'nda ise İzmir Müzisyenler Derneği 1 saat ‘Duran Adam’ eylemi yaptı. Enstrümanları ile hareketsiz bekleyen müzisyenler ardından sessizce alandan ayrılvdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!