İzmir'de coşkulu bayrak mitingi

Güncelleme Tarihi:

İzmirde coşkulu bayrak mitingi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2013 00:00

İZMİR'de Cumhuriyet için Güçbirliği Platformu, Taksim Gezi Parkı protestolarına destek vermek için Gündoğdu Meydanı'nda bayrak mitingi düzenledi.

Haberin Devamı

Cumhuriyet mitinglerini organize eden Cumhuriyet için Güçbirliği Platformu'nu oluşturan, aralarında İşçi Partisi, Cumhuriyetçi Kadınlar ve Türkiye Gençlik Birliği gibi gruplar, Taksim Gezi Parkı Direnişi'ne destek olmak amacıyla kentte eylemlerin adresi olan Gündoğdu Meydanı'nda saat 17.00'de bayrak mitingi düzenledi.

Ellerinde Türk bayrağı ve Atatürk posterleri taşıyan yaklaşık 5 bin kişi, Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde başlattıkları yürüyüşü Gündoğdu Meydanı'nda sonlandırdı.

İzmirde coşkulu bayrak mitingi

Kalabalığın alandaki yerini almasıyla meydan Türk bayraklarıyla donanırken, “Hükümet istifa”, “Her yer Taksim, her yer direniş”, “Mustafa Kemal'in askerleriyiz” sloganları yükseldi. Bir dakikalık saygı duruşunda bulunulmasının ardından, piyano eşliğinde TOBAV üyeleri, İstiklal Marşı'nı okudu. İzmir Tabip Odası Başkanı Suat Kaptaner, “Taksim Gezi Parkı'nda yapılan mitingler sadece ağaçlar için değil özgürlük ve demokrasi için yapılmıştır. Bu millet yüzyıllardır hiçbir diktatörlüğü boyun eğmedi. Şimdi de eğmeyecek” diye konuştu. Konuşmaların ardından protesto mitingi, şiir, marşlar, Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'nin okunması ve koronun dinletisiyle devam etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!