İzmir'de "Başka bir okul"

Güncelleme Tarihi:

İzmirde Başka bir okul
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2015 01:32

HAYATA geçirdikleri demokratik, ekolojik ve özgün finansmanlı okullarla eğitim anlayışında çığır açan Başka Bir Okul Mümkün Derneği, Bodrum’dan sonra İzmir Bornova’da da yerini kiraladı.

Haberin Devamı

İzmirde Başka bir okul

İki yılı aşkın süredir devam eden çalışmaların BBOM İzmir Kooperatifi’nde sevinç yaratırken, okuluna kendi isim veren çocukların Bodrum Mutlu Keçi ve Ankara Meraklı Kedi’den sonra hangi ismi bulacakları merak konusu oldu.

İzmirde Başka bir okul


Anaokuluyla başlıyor
Sınıf başkanı olmayan, hayat bilgisi dersini yeri gelince semt çöplüğünde yeri gelince sanat galerisinde geçiren, çevreye duyarlı, özgür ve demokratik bir okul ortamında öğrenim imkanını herhangi bir kuruluş vermedi.

Haberin Devamı

İzmirde Başka bir okul

“Sıradışı” anne ve babalar “Başka Bir Okul Mümkün” diyerek önce dernek, sonra da kooperatifler kurdu ve Milli Eğitim Bakanlığı’nca geçerli diplomalar verebilecek demokratik okullar için kolları sıvadı. 2010’da başlayan bu hayalin ilk meyvesi Bodrum’da Mutlu Keçi oldu.

İzmirde Başka bir okul


Mutlu Keçi’yi kurduktan sonra İzmir’de de iki ayrı okul kurmak için toplantılar yapan ve iki yıldır yer arayan BBOM İzmir Kooperatifi, nihayet Bornova Yakaköy’de istediği gibi bir yer buldu. Kooperatif, bu yıl anaokulu düzeyinde, gelecek yıl da ilkokul düzeyinde eğitime başlayacak. BBOM İzmir adına Hürriyet’in sorularını yanıtlayan Yasin Sancak, “Yer arayışımızda çocuklar, doğa, bina, metrekare, bürokrasi, iklim, orman, geniş bahçe, ekoloji, kira, mülk sahibi, arsa, uzak, yakın, toprak, güneş, su, merkez, çevre, permakültür, öğrenme ortamı, ‘Olur mu olmaz mı?’ derken; en iyi cevabı Yakaköy’den aldık. Erken çocukluk öğrenme merkezimiz yani anaokulumuz için, 23 Haziran’da kiralamamızı yaparak kuruluş faaliyetlerine başladık” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!