İzmir turizmi online pazarda

Güncelleme Tarihi:

İzmir turizmi online pazarda
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2011 00:00

SON yıllarda turizmde öne çıkan online pazarlamada İzmir de yerini almak için hareket geçti.

Haberin Devamı

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK), Alman Seyahat Acentaları Birliği’nin eski başkanı ve Almanya’nın önde gelen turizm danışma şirketlerinden Hesselmann & Associates CEO’su Gerd Hesselmann ile online pazarlama şirketi Unister GmbH üst düzey yetkilisi Ulrich Brandner’i ağırladı. İzmir’i online pazarda tanıtmak, kentin turizm olanaklarını araştırmak ve dünyaya anlatmak amacıyla gelen konuklar, üç gün boyunca tarihi ve turistik yerleri gezdi, ziyaret ve incelemelerde bulundu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın bu yıl ağustos-eylül aylarında dijital medyada tanıtım kampanyasını yürüttüğünü belirten ETİK Başkanı Mehmet İşler, kampanyanın ülkeye gelen turist sayısında yüzde 17’lik bir artış sağlandığını kaydetti. Bakanlıktan Türkiye geneline yönelik yapılan tanıtım çalışmasının İzmir ve Ege bölgesi için de yapılmasını istediklerini aktaran İşler, “Bunu gerçekleştirmek için Ocak 2012’de ayında Alman meslektaşlarımız, bakanlık yetkilileri, İzmirli turizmciler bir araya gelerek bir çalıştay yapacağız. Amacımız online pazarda İzmir’in, Ege Bölgesi’nin kültürel, termal, sağlık olanaklarını, iklimini, sağlıklı yemek kültürünü, gurme yönünü, din turizmini pazarlamak için neler yapılacağını saptamak” diye konuştu.

Kapsam değişti

Haberin Devamı

Konuklar arasında yer alan Studios Reisen firmasından ürün yöneticisi Ulrich Brandner ise, seyahat şirketlerinin uzun zamandan beri ilk kez bu yıl Efes odaklı İzmir yerine, İzmir odaklı Efes çalışması yaptığını söyledi. Kuşadası ziyaretleri sırasında kendi acentelerinden bir grupla karşılaştığını anlatan Reisen, “Yıllardır ekipleri İstanbul’a, oradan Efes’e götürüp yatırıyor, İzmir’e kısa bir gezinti yapıyorduk. Şimdi ise turumuza İzmir, Selçuk, Efes Pamukkale, Çeşme, Alaçatı’yı ekledik. Turumuz İzmir’de başlayıp İzmir’de bitiyor. Tahminimizden daha çok ilgi gören, klasik turların dışına çıkan bir tur oldu” bilgisini verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!