İzmir sporunu konuştular

Güncelleme Tarihi:

İzmir sporunu konuştular
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2015 14:04

İZMİR'deki spor kulüplerinin yöneticileri, AK Parti İzmir milletvekili adayı Binali Yıldırım'ın katıldığı toplantıda İzmir sporunu masaya yatırdı.

Haberin Devamı

Kaya Termal Otel'de gerçekleşen toplantıya Karşıyaka, Buca, Altay, Göztepe, İzmirspor, Bergama, Altınordu spor kulüplerinin başkanlarının yanı sıra Türkiye Futbol Federasyonu eski Başkanı Mahmut Özgener de katıldı. Konuşmasına Ankara'da yaşanan hain saldırıda hayatını kaybedenleri anarak başlayan Yıldırım, aynı gün Milli Takım'ın futbolda aldığı galibiyeti hatırlattı. Yıldırım, "O gün o acıları yaşarken Milli Takımımız bu acının hırsı ile bütün varlıklarını ortaya koyup, ülkemizi gururlandıran bir sonuç aldı. Milli Takımımızın yaptığı iş küçümsenecek bir iş değil. Milletçe göğsümüzü kabartan, acılarımızı hafifleten bir iş yapıyorlar. Ama biz bu gurun sevincini yaşayamadık. İnsanlık dışı bir vahşet yaşandı. Terör eylemlerinin esas amacı toplumun moralini motivasyonunu bozmaktır. Bu işin emrini verenler oyun kuruculardır" dedi.
İzmir sporunun geçmişine ve bugününe değinen Binali Yıldırım şöyle konuştu:

Haberin Devamı

"Buradaki spor kulüplerinin önemli bir tarihi geçmişleri ve tarihte ciddi başarıları var. İzmir spor alanında artık eski başarılarını yaşayamıyor. Bir şehrin tanınırlığı, bilinirliği, ekonomisi, turizmi, ihracatı, spor ile yakından ilgilidir. Önce şehir süper ligde olacak ki kulüpleri de süper ligde olsun. Spor kulüplerinin yaşadığı süreçlerde İzmir gibi olmuş, aynı şekilde kan kaybetmiş. Spor kulüpleri bir şehrin ekonomik ve moral değerlerinden ayrı tutulamaz. Burada esas olan kolektif başarıdır."

Futbolun gelişiminin İzmir'in gelişimine ciddi katkısı olacağına yürekten inandığını söyleyen Yıldırım "Siyasetin İzmir'i mahkum etmemesi lazım. İzmir'in farklı değerleri ile ön plana çıkması lazım. Bu kampanya döneminde çeşitli paydaşlar ile görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Sizlerin fikirlerini taleplerini dinliyoruz ki; projeler ortaya konduğunda en taze fikirleri sizlerden almış olalım" dedi.
Toplantıda söz alan kulüp başkanları sporun ortak sorunlarını ortaya koydu. Binali Yıldırım'a "İyi ki geldiniz İzmir sizi sevdi" diyen Mahmut Özgener, "İzmir'in sorunlarına çözüm bulmakta en önemli öncünün siz olduğunuzun farkındayız" dedi. Toplantı sonunda başkanlar kulüplerinin formalarını Binali Yıldırım'a hediye etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!