İzmir Mask Müzesi'nde İtalyan esintisi

Güncelleme Tarihi:

İzmir Mask Müzesinde İtalyan esintisi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2013 01:41

Konak Belediyesi Nejdet Alpar İzmir Mask Müzesi, yine sıradışı bir sanatçı olan Serdar Aslan'ın ‘Arkaikomedi & Commedia dell' Arte Koleksiyon II' Sergisine ev sahipliği yapıyor.

Haberin Devamı


Konak Belediyesi Nejdet Alpar İzmir Mask Müzesi sergi salonundan açılışı gerçekleşen sergi, sanatseverlerden ve akademisyenlerden tam not aldı. Çok sayıda davetlinin katıldığı açılışta Serdar Aslan'ın da hocası olan Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Halil Yoleri ve Konak Belediye Başkan Yardımcısı Serpil Güngör sanatçıyı yalnız bırakmadı.
Serdar Aslan'ın, iki yüzyıl Avrupa'ya egemen olmuş değişik ülkelerin tiyatrolarını etkilemiş, üç yüz yıl boyunca etkinliğini sürdürmüş olan İtalyan sokak tiyatrosu Commedia dell'Arte karakterlerinden ve Arkaik Dönem tiyatro masklarından esinlenerek tasarladığı masklar ve tasarımların yer aldığı sergi izleyenleri hayran bıraktı. Serdar Aslan, sanatın ve sanatçının her zaman yanında olan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan'a teşekkür ederek, “Tasarımlarım, insanoğlunun taklit etme gerekliliği karşısında geliştirdiği unsurları yorumluyor. Böylelikle asıl karakterin, içerisinde yaratmış olduğu ve kendisine yabancı olan yüzlerin varlıklarını hatırlatıyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!