İzmir Kuş Cenneti milli park oluyor

Güncelleme Tarihi:

İzmir Kuş Cenneti milli park oluyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2012 00:00

İzmir Kuş Cenneti’nin korunması, geliştirilmesi ve tanınması için mücadele veren Prof. Dr. Mehmet Sıkı’nın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yazdığı mektuba cevap geldi.

Haberin Devamı


Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu adına Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Akıncıoğlu imzası ile gelen yazıda, “Başvurunuz doğrultusunda İzmir Kuş Cenneti’nin Milli Parklar Kanunu kapsamında değerlendirilmesine ve incelenmesine yönelik çalışmalar başlatılmıştır” denildi.

Güvenceye alınacak
Kuş Cenneti’nin ‘milli park’ statüsüne kavuşturulması için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a mektup yazan Ege Üniversitesi Tabiat Tarihi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Prof. Sıkı, burasının milli park ilan edilmesinin İzmir için en önemli çevre koruma projesi olacağını söyledi. Sıkı, geleceğe bırakılacak en önemli doğal mirasın, Gediz Deltası’ndaki İzmir Kuş Cenneti olduğunu belirtti, “Başbakanımızın talimatıyla İzmir Kuş Cenneti milli park olduğunda, İzmir ilk milli parkına kavuşmuş olacak. Milli parkın kendine özgü bütçesi, buranın yönetim ve denetiminden sorumlu müdürü olacak, Kuş Cenneti’nin geleceği teminat altına alınacak” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!