İzmir’ın yenisi Zeytin İskelesi

Güncelleme Tarihi:

İzmir’ın yenisi Zeytin İskelesi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2010 00:00

Tekstilci İsmail Kuloğlu’nun 5 milyon Euro yatırım yapıp, üç ay önce ‘Zeytin İskelesi’ markasıyla üretimine başladığı zeytinyağı, yılların markaları ile rekabet ediyor. Kuloğlu, “İki yıl ön hazırlık yaptık” diye konuştu.

Haberin Devamı

TEKSTİL sektörünün kriz ve Uzakdoğu’nun ucuz ürünleriyle rekabette zorlanması, bu alanda İzmir’in tanınmış sanayicilerinden İsmail Kuloğlu’nu yepyeni bir sektörün içine itti. Yerli hammadde ile üretim yapabileceği yeni sektör arayışında “Çin’in rekabet edemeyeceği tek alan olan” zeytinyağında karar kılan Kuloğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Kuloğlu, üç ay önce ‘Zeytin İskelesi’ markasıyla başladığı üretimde, şimdiden iddiasını ortaya koydu.

Almanya’ya ihraç edebiliriz

Tire’de 5 milyon Euro harcamayla kurulan tesisin Genel Müdürü üstlenen Fatih Cenikli, üç ayda satışları üçe katladıklarını söyledi. Cenikli, sadece Ayvalık, Edremit, Havran ve Ezine ürününü kullandıklarını belirterek, “Türk tüketicisine sunduğumuz ürünün aynısını rahatlıkla Japonya’ya ya da Almanya’ya ihraç edebiliriz. Kalitemize güveniyoruz” diye konuştu.

Naturel sızma ve organik zeytinyağında iddialı olan markanın yaratıcısı Kuloğlu, Zeytin İskelesi’nin piyasaya sunumundan önce iki yıllık hazırlık dönemi geçirdiklerini belirterek, “Son yıllarda sadece zeytinyağı değil, gıda piyasasında böyle bir çalışma hiç olmadı. İki yıllık bir altyapı hazırlığı ve aldığımız danışmanlıklarla çok iyi bildiğimiz bir işi yapıyoruz. İyi bir ekibimiz var” dedi.

ÖNCE İÇ PİYASADA

Haberin Devamı

İhraç fazlası ürünlerin iç piyasaya sunulmasına karşı olduğunu vurgulayan Kuloğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Kuloğlu, öncelikle iç piyasaya yönelik üretim yaptıklarını belirtti. Üretimde en yeni teknolojiyi kullanan Zeytin İskelesi’nde yıllık üretim kapasitesi 15 bin tona ulaşacak. Firma naturel birinci, naturel sızma ve organik zeytinyağlarının kullanımının yaygınlaşması için de çalışma yürütüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!