İzmir’in genç notaları şimdi sahne zamanı

Güncelleme Tarihi:

İzmir’in genç notaları şimdi sahne zamanı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2009 00:00

Hürriyet Genç Nota Liselerarası Müzik Yarışması’nda artık sıra sizde. Yarışmaya katılmak istiyorsanız, telefonla ya da e-mail’le bize ulaşın, bilgi alın.

Haberin Devamı

GENÇ NOTA’nın üçüncü yılında İzmirli gençler, finalde Ankara ve Antalya’dan genç müzisyenlerle yarışacaklar. Üç kentteki elemeyi geçen gruplar Ankara’daki dev finalin ardından, büyük ödüllerin yanısıra gazetemizde yayınyanacak röportajlar, haberler, TV, internet gibi olanaklarla, müzik dünyasına da ilk adımlarını atacaklar.

Arayın, sorun, öğrenin

Genç Nota’ya başvurmak isteyen İzmirli gençler 0 549 390 00 65 numaralı telefondan proje koordinatörü Levent Seğmen’den bilgi alabilirler. Yarışmayla ilgili her türlü sorunuz, bilgi almak istediğiniz her detay için gencnota@hurriyet.com.tr adresine e-mail de atabilirsiniz.

Her liseden tek grup

Yarışmaya her okul tek bir grup ile katılabilecek. Katılan grubun bütün üyelerinin okul öğrencisi olma şartı aranacak. Her grup, organizsyon komitesi ve Ankara Hürriyet gazetesi yetkilileri ile yürütecekleri diyalog için kendi istedikleri bir öğretmen ya da okul öğrencisini ‘grup sorumlusu’ olarak seçecek ve bildirecekler.

Kimler geldi, kimler geçti

Haberin Devamı

32 okuldan 34 müzik grubunun aylarca hazırlandığı Genç Nota I’de, icra dalında birinciliği Yahya Kemal Beyatlı Lisesi kazanmıştı. Düzenleme dalında birinciliği Ankara Üniversitesi Geliştirme Vakfı Okulları alırken, Beste Dalında Birinciliği Kocatepe Mimar Kemal Lisesi kazanmıştı. En İyi Kız Solist Aydınlıkevler Anadolu Lisesi’nden Tuğba Ceral, En İyi Erkek Solist Özel Bilim Koleji’nden Sercan Atlı seçilmişti. Kazanan her müzik grubuna 5 bin YTL’lik ödülleri sunulurken, kazanan öğrencilere bir yıllık Çankaya Belediyesi Ahlatlıbel Tesisleri ücretsiz giriş kartı da verilmişti. “Jüri Özel Ödülü” ve “Gelecek Vaadeden Enstrümanist” başlıklı iki yeni kategori belirleyen jurinin seçimine göre Jüri özel ödülü Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi’ne verilmiş, “Gelecek vaadeden enstrümanist” ödülünü ise Altındağ İnönü Lisesi’nin bateristi Egemen Işık kazanmıştı.

Ödüller yine büyük olacak

Ödüller de yine yankı yaratacak. Hem birinci Genç Nota Yarışması’nda, hem de ikinci yarışmada çeşitli kategorilerde birincilik elde eden gruplara, ayrı ayrı 5 bin YTL ödül verilmişti. Yarışmaya kısa bir süre kala açıklanan ödüller, genç müzisyenler arasında büyük bir heyecan yaratmıştı. Genç Nota Yarışması’nın üçüncüsünde de ödüller, ilerleyen dönemde açıklanacak.Yarışmaya başvuran grupların fotoğraflı röportajları da gazetemizde yayınlanacak.

Finalde sürpriz var

Haberin Devamı

Yarışmaya katılan her grup Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın ikinci büyük sahnesi olan Anadolu Gösteri Merkezi’nde performansını sergileyecek. İlk yarışmanın finalinde Manga ile, ikinci yarışmada Hayko Cepkin ile aynı gün, aynı sahneye çıkan gençler, 2010’da da sürpriz bir müzik efsanesiyle aynı atmosferi paylaşacaklar.

2009’da 52 grup katıldı

52 okulun katıldığı ikinci yarışmada ise icra dalında birinciliği, 5 bin TL’lik ödül ile birlikte Judas Priest’ten Breakin the Law isimli şarkıyı seslendiren Kurtuluş Lisesi kazandı. Beste dalında 5 bin TL’lik ödülü, Çankaya Kılıçarslan Lisesi, Vakit Varken isimli şarkı ile aldı. En iyi kız solist ödülü 5 bin TL 75. Yıl Lisesi’ne giderken, bine 5 bin TL olan en iyi erkek solist ödülünü TED Ankara Koleji aldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 5 bin TL’lik özel ödülünün sahibi Mehmetçik Lisesi oldu. Mehmetçik Lisesi’nin Şu Karşı yaylada Göç Kater Kater isimli anonim türküye ilk defa yapılan düzenlemesi, jürinin beğenisini kazandı.

Haberin Devamı

İSTERSENİZ ARAYIN: 0 549 390 00 65 İSTERSENİZ YAZIN: gencnota@hurriyet.com.tr

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!