İzmir’in emrindeyim

Güncelleme Tarihi:

İzmir’in emrindeyim
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2000 00:00

Haberin Devamı

Dün göreve başlayan Vali Alaaddin Yüksel, kentin sorunlarını bildiğini, problemlerin masaya yatırılarak çözüm yollarının kısa sürede bulunacağını söyledi

İZMİR Valisi Alaaddin Yüksel, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina, vali yardımcıları, ilçe kaymakam ve belediye başkanları, bölge ve il müdürleriyle, Valilik personelinin katıldığı resmi karşılama töreniyle görevine başladı.

YATIRIMLARA hızla devam edileceğini, kentin gelişmesine yardımcı olacak projelerin hayata geçireleceğini ifade eden Vali Yüksel, ‘‘Kentin gelişimi halkın performansına bağlı, bunun için halkın emrine amadeyiz. Kaynakla hedefin arasındaki süreyi kısaltacağız’’ dedi.

İZMİR'de çalışmanın kendisi için bir onur olduğu ifade eden Yüksel, ‘‘İzmir'i Türkiye'de parlayan bir yıldız haline getireceğiz. Büyük İzmir'i oluşturmak için büyük heyecanlar gerekiyor. El ele verip, kenti hakettiği yere getireceğiz’’ diye konuştu.

Yüksel: İzmir’in emrindeyim

VALİ Alaaddin Yüksel İzmir'de yatırımlara hızla devam edileceğini ifade ederek, ‘‘Kentte en kısa zamanda finans merkezi ve menkul kıymetler borsası kurulması için çalışacağız. Ayrıca İzmir'in, doğalgaz, rüzgar ve jeotermal enerji, organize sanayi bölge altyapıları, sulama, İzmir'in birinci ligde hiç futbol takımının kalmaması, üniversitelerarası olimpiyat oyunları konularındaki sorunlar başta olmak üzere, tüm problemleri masasaya yatırılarak, çözüm yolları aranacak. Hedefimiz, kaynakla hedefin arasındaki süreyi kısaltmak’’ diye konuştu.

Tanrıkulu’ndan övgü

VALİ Yüksel'i makamında ilk ziyaret eden, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ahmet Kenan Tanrıkulu oldu. Bir dizi etkinliğe katılmak üzere İzmir'de bulunan Tanrıkulu'nu Yüksel, Valilik önünde karşıladı. Tanrıkulu, Yüksel'in çalışmalarını yakından takip ettiğini belirterek, ‘‘Sayın Yüksel, gittiği yere yatırım ve hizmet götüren Vali olarak tanınır. İzmir'de de devam eden yatırımların hızla sonuçlandıracağından eminim’’ dedi. Tanrıkulu ayrıca, İzmir'de taknopark çalışmalarının devam ettiğini belirterek, ‘‘Ancak öncelikle TBMM'den Teknoloji Bölgeleri Yasası'nın geçmesi gerek. Böylece uygulamaları İzmir'den başlatarak, tüm Türkiye'ye yayacağız’’ diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!