"İzmir için ortak hareket edelim"

Güncelleme Tarihi:

İzmir için ortak hareket edelim
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2016 13:33

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, daha önceden sadece Antalya ve Muğla'da uygulanan, turizm sektöründe 9 ay çalışanların, işlerin askıya alındığı 3 aylık sürede sigorta primleri ve maaşlarının İŞKUR tarafından karşılanmasına ilişkin desteğin artık tüm Türkiye'de uygulanacağını söyledi, "Hükümet olarak her türlü desteğe varız" dedi.

Haberin Devamı


Söz konusu desteğin İzmir ve Aydın illeri için büyük fayda sağlayacağını hatırlatan Kaya, "Geçtiğimiz günlerde Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği'nin yönetim kurulu üyeleriyle bir toplantı gerçekleştirmiştik. İzmir ve Aydın ilinde faaliyet gösteren önemli turizmcilerin de hazır bulunduğu toplantıda, desteklerin yolda olduğunun, kapsamın genişleyeceğinin bilgisini vermiştik. Bu toplantıdan sonra, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Süleyman Soylu'nun bakanlıkta Ege Bölgesi milletvekilleri ile buluştuğu kahvaltıda İzmir ve Aydın illerinin milletvekilleri olarak konuyu gündeme getirdik. Talebimiz olumlu karşılandı ve pakette bir değişiklik yapıldı. Yapılan değişiklikle birlikte, Antalya ve Muğla'nın dışında kalan tüm illerde de aynı destek verilecek. 2015'te 9 ay çalışan, 3 ay işi askıya alınan kişilerin, bu yıl 9 ay çalışma şartıyla askıdaki 3 aylık sigorta primleri ve ücretleri İŞKUR tarafından karşılanacak. Turizmcilerimizin yanında durmaya, onların sıkıntılarını çözmeye devam edeceğiz" dedi.

Haberin Devamı


Mahmut Atilla Kaya, turizmde 2023 hedeflerine ulaşırken, anahtar ilin İzmir olduğuna dikkat çekti. Geçtiğimiz günlerde bir toplantı yapan ve yeni yönetimini belirleyen İzmir Tanıtım Vakfı'nın (İZTAV) Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine seçilen, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun "Turizmde acilen tanıtıma başlamamız lazım" şeklindeki açıklamasının da oldukça yerinde olduğunu belirten Kaya, "İzmir'in sahip olduğu büyük potansiyelin harekete geçirilmesi gerekiyor. Bu noktada hükümet ve yerel yönetim işbirliği, meslek odaları, sektör dernekleri, sivil toplum kuruluşları, medya gibi tüm paydaşlarla ortak hareket ederek bir sinerji ortaya çıkarılması gerekiyor. İzmir için ortak hareket edelim. Hükümet olarak her türlü desteğe varız. Gerek kentin tanıtımı, gerekse diğer konularda ciddi çalışmalar yürütmeliyiz. Mayıs ayında İzmir'de, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Binali Yıldırım, Kültür ve Turizm Bakanımız Mahir Ünal ve tüm paydaşlarla birlikte düzenleyeceğimiz 'Turizm Çalıştayı' bu anlamda çok önemlidir. Hep birlikte omuz omuza vereceğiz ve İzmir'i gözde bir turizm kenti, marka kent haline getireceğiz" şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!