İzmir gelişecek

Güncelleme Tarihi:

İzmir gelişecek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2000 00:00

Haberin Devamı

Vali Alaaddin Yüksel, kentin en büyük sorununun haberleşme ve ulaşım altyapısı olduğunu, bunu çözeceklerini söyledi

GÖREVE geldiğinin 41'inci gününde Hürriyet EGE'ye açıklamalar yapan İzmir Valisi Alaaddin Yüksel, kentle ilgili izlenimlerini anlattı. Yüksel, yeşilin azlığından, çarpık kentleşmeden yakındı.

BU sorunları yerel yönetimler ve sivil toplum örgütleri ile el ele verip çözeceklerini söyleyen Vali Yüksel, özellikle haberleşme ve ulaştırma konularında İzmir'i atağa kaldırmayı amaçladığını söyledi.

İZMİR Valisi Alaaddin Yüksel, ‘‘Haberleşme ve ulaştırma altyapısı yeterli olmayan bir İzmir hakettiği yere ulaşamaz. Önümüzdeki beş yılı iyi değerlendirip bu sektörlerin sorunları çözebilirsek, İzmir beş yılda beş takla atar’’ dedi.

VALİ Yüksel, ‘‘Kenti en kısa zamanda bir cazibe merkezi haline getirerek, İzmir'i Türkiye'nin dünyaya açılan penceresi yapacağız. Ulaştırma ve haberleşme imkanlarını geliştirmiş bir İzmir'in sesi dünyaya daha gür çıkar. Hemen yeni bir liman çalışması başlatılmalı. Hava ulaşımı verileri değerlendirilip, acil tedbirler alınmalı. Karayolları da İzmir'e yakışır olmalı’’ dedi.

Yeşil seferberliği

İZMİR'de kent merkezinin yeşilden yoksun olduğunu ifade eden Vali Yüksel, ‘‘Bu sorun sadece kamu ağaçlandırması yoluyla, sorumluluğu idare ve yerel yönetimlere yıkarak çözümlenmez. Her insan evinin bahçesine bir ağaç dikse, bu noktada büyük hizmet vermiş olur. Kısa süre içinde sivil toplum örgütleriyle biraraya gelip, İzmir'in yeşilsizlik handikapını aşmamız gerekiyor. İzmir deniziyle, yeşiliyle çevre olgusunu kullanması gerekmektedir. İzmir bu haliyle İzmir'e yakışmıyor. Ekim ayında bu konuda genişletilmiş bir toplantı yapacağım. Mülki alanın tamamında yaygın ağaçlandırma çalışması yapıp, özellikle çevre dernekleri, eğitim kurumları ve askeri birliklerle işbirliğine gidip, ağaçlandırma seferberliği başlatacağız. İzmir birkaç yıl içerisinde yemyeşil olacak’’ dedi. Vali Yüksel, İzmir'in kara, deniz ve hava ulaşımı imkanlarının olduğunu, ancak bunu değerlendiremediğini söyledi.

İyi ve kötü

İZMİR'e ilk geldiğinde dikkatini çeken en büyük olumsuzluğun kötü kentleşme olduğunu ifade eden Vali Alaaddin Yüksel, ‘‘Aşırı nüfus akımının yarattığı altyapısız ve plansız kentleşme, şehri saran gecekondular İzmir'de olumsuz bir tablo oluşturuyor. Bunun bir an önce önüne geçilmesi şart. Bu konuda belediyelerle işbirliği içinde olacağız’’ dedi. İzmir'in en olumlu yönününü ise insan dokusu olduğunu ifade eden Yüksel, ‘‘İzmirli de müthiş bir dinamizm var. Bu doku kenti ileri seviyelere taşımakta çıkış noktamız olacak’’ diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!