İzmir EXPO’da vites büyüttü

Güncelleme Tarihi:

İzmir EXPO’da vites büyüttü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2011 00:00

İzmir Kalkınma Ajansı’nın 2010 Yılı Bilgilendirme Toplantısı Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Vali Cahit Kıraç, bugüne kadar üç kez proje teklif çağrısına çıkarak 6 mali destek programını uygulamaya koyduklarını anlatan Kıraç, “Mali destek programlarıyla son iki yılda İzmir’in belirlemiş olduğu 253 öncelikli projeye 61 milyon TL kaynak tahsis edilmiş, bunun 55 milyon TL’si bugüne kadar piyasaya enjekte edilmiştir. Son ilan edilen üçüncü teklif çağrısı ile birlikte yaklaşık 80 milyon TL mali destek sağlanmış olacaktır. Yürütülen bu iki program ile önümüzdeki üç yıl içerisinde 3 bin 600’ün üzerinde kişiye istihdam sağlanması ve 50 milyon TL’ye yakın vergi gelirinin oluşması öngörülmektedir” diye konuştu.
Rakip dünya kentleri
İzmir’in EXPO 2020 adaylığına değinen Kıraç, bu doğrultuda bir ‘Takip Kurulu’ oluşturduklarını dile getirerek şunları söyledi:
“EXPO 2015 adaylığında örnek bir bütünleşme yaşadık. Büyük gayret gösterdik ama maalesef alamadık. Alamayışımız o süreçte kazandığımız tecrübeyi yok saymamızı gerektirmiyor. Bu kazanım ve deneyimler 2020 için altyapımızı oluşturacak ve öncelik tanıyacaktır. Önümüzdeki haftalarda İzmir milletvekilleri ile yeni toplantı yapacağız ve başbakanımıza EXPO 2020 adaylığı konusunda İzmir’in Türkiye’yi temsil edecek en iyi il olacağını anlatacağız. 2020 EXPO’su için bizim rakibimiz dünyadaki şehirlerdir. Türkiye’de başka şehirler de gayret gösteriyor ama biz rakip olarak onları görüyoruz.”
Şimdi hedefimiz Körfez
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise kentin kalkınması için altyapı ve ulaşım yatırımlarına büyük önem verdiklerini vurguladı, Büyük Kanal Projesi’nden sonra hedeflerinin Büyük Körfez Projesi olduğunu söyledi. Marina ve kruvaziyer limanlarıyla, yüzülebilen bir Körfez hedeflediklerini kaydeden Kocaoğlu, diğer altyapı projeleri, kültür sanat faaliyetleri ve sosyal projeleri de anlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!