İzmir dizilere cazip

Güncelleme Tarihi:

İzmir dizilere cazip
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2012 00:00

Yaşar Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Film Tasarım Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Onur Çakaloz, İzmir'in sahip olduğu doğal özellikleriyle, yakın zamanda sinema ve dizi sektörü için cazibe merkezi olabileceğini belirtti.

Önceki yıllarda İzmir'de çekilen dizilerin ne kadar popüler olduğunu herkes tarafından görüldüğünü hatırlatan Çakaloz, “İzmir'in, Çeşme, Urla ya da Foça gibi doğal plato özellikleri taşıyan ilçelerinin yanı sıra iklim özellikleri ve ulaşım kolaylığı nedeniyle sinema ve dizi sektörü için çok uygun bir şehir. Tüm bu nedenler göz önünde tutulduğunda İzmir'in cazibesinin arttığını söyleyebiliriz” dedi.
Bu süreçte üniversitelerin sinema ve dizi sektörüne eğitimli işgücü desteği verebileceğini belirten Çakoloz, üniversitelerin sahip olduğu altyapı imkanlarının da kullanılabileceğini söyledi. Yrd. Doç. Dr. Onur Çakaloz, “Yaşar Üniversitesi Film Tasarım Bölümü'nde sektörün ihtiyaç duyabileceği her alanda çalışabilecek öğrencileri yetiştiriyoruz. Ayrıca üniversitemiz bünyesinde yer alan seslendirme ve televizyon stüdyoları ile de destek vermeye hazırız” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!