İzmir’de üretip AB’ye satacak

Güncelleme Tarihi:

İzmir’de üretip AB’ye satacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2010 00:00

ABD merkezli Burner Ssystem International, ABD, Meksika, Fransa ve İngiltere’nin ardından Türkiye’deki ilk fabrikasını Ege Serbest Bölge’de faaliyete geçirdi.

Haberin Devamı

PİŞİRİCİ cihazların yanıcı sistemlerinin üretiminde dünyanın sayılı firmaları arasında sayılan Burner Ssystem International (BSİ), beşinci tesisini İzmir’de kurdu. BSİ Başkanı Eric Griesemer, “Türkiye tesislerimiz Rusya, Polonya, Ukrayna ve Romanya’ya ihracatımız için üretim üssü olacak” dedi.

Bir başlangıç

Ege Serbest Bölgesi’de 350 bin Euro’luk yatırımla pazara dahil olan BSİ, 21 personelle başladığı faaliyetinde, bir ay sonra çalışan sayısını iki katına çıkartacak. Yıl sonuna kadar tam kapasite üretime geçmesi planlanan tesislerde, yılda 1.5 milyon adet tedarik ürün üretilecek. Avrupa’nın birçok ülkesine ihracat yapan BSİ, yerli firmalara da ürün desteği sağlayacak.
Açılışa Avrupa Satış Direktörü Eric Giannasi ile katılan Başkan Eric Griesemer, “Küresel durgunluk döneminde aldığımız yatırım kararı riskli görülse de, sektöre bağlılığımızın kanıtıdır. Fiziki alan anlamında küçük olduğunu biliyoruz, ancak bu sadece bir başlangıç” diye konuştu.

BÜYÜK AVANTAJ

Haberin Devamı

BSİ Türkiye Genel Müdürü Murat Bingöl, global krizin etkisini azaltması nedeniyle böyle bir yatırıma imza attıklarını belirterek, İzmir’i tercih etme nedenlerini “coğrafi avantaj” olarak açıkladı. Bingöl, “Avrupa’ya açılan en büyük liman burada. Gelişmiş bir yan sanayi ağına sahip. Maliyetlerin daha düşük olması da bizi İzmir’e yöneltti. Sadece makine parkı için 350 bin Euro yatırım yaptık. Bu sadece bir başlangıç” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!