İzmir Büyükşehir çok doğru yönetiliyor

Güncelleme Tarihi:

İzmir Büyükşehir çok doğru yönetiliyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2012 00:00

Karşıyaka Anadolu Caddesi’ne yapılan asansörlü ve yürüyen merdivenli 4 üst geçit törenle açıldı.

Haberin Devamı

Karşıyaka Anadolu Caddesi’nide Girne Kavşağı, Devlet Hastanesi önü, Balatçık ve Soğukkuyu’da, toplam 4 milyon 700 bin TL yapılan asansörlü ve yürüyen merdivenli 4 üst geçit törenle açıldı.Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yayaların can güvenliğini sağlamayı hedeflediklerini belirtti, yakınları karşıdan karşıya geçerken ölenlere başsağlığı diledi.
Çöp için yer arayışı
Çİğli’de Harmadalı çöp alanından kaynaklanan sorunu çözmek için yıllardır çalıştıklarını belirten Kocaoğlu “Çevre konusunda en büyük başarısızlığımız çöp dönüşüm tesisleri oldu. Formülünü, teknolojisini bulduk ama yerini bulamadık. Bulduğumuz tüm yerler belli aşamaya geldikten sonra, ötelendi” dedi.
Kocaoğlu, söz verdiği projeleri mutlaka yaptıklarını belirterek, şunları söyledi: “Söz verdik, çalışıyoruz. Ancak herkes 3.5 senedir hiç bir suçumuz günahımız olmadığı halde başımıza gelenleri biliyor. Yasal prosedür içinde hareket ediyoruz. Büyükşehir Belediyesi’ni sekiz senede Türkiye’nin en borçlu, kredibilitesi en düşük, müteahhitlerin parasını geç alacak diye ihaleye girmediği bir kurumdan bugün Türkiye’nin en saygın kurumlarından biri haline getirdik. Hazineye 1 milyar 650 milyon TL borç ödedik. Bugün 1 TL borcumuz yok.”
Projeler için sadece kamulaştırmaya 740 milyon TL ödediklerini belirten Kocaoğlu, “İzmir Büyükşehir Belediyesi doğru yönetiliyor. Devlet malı, kul hakkı bilinciyle yönetiliyor. Devlet malını koruyacaksın, kul hakkına dokunmayacaksın. Böyle yürütüldüğü için bu yatırımlar gerçekleşiyor” dedi.

Haberin Devamı

İzmir Büyükşehir çok doğru yönetiliyor

100 otobüs iptal oldu
Kocaoğlu, vatandaşın yaz aylarında klimasız otobüs gelmesinden, eskilerden serzenişte bulunmakta haklı olduklarını belirterek, “Bir firmadan 150 otobüs aldık. 50’sini teslim etti. Nisan ayında 100’ünü teslim etmeleri gerekiyordu. Ancak edemediler. Yasal süreç sonunda sözleşmeyi iptal ettik. Kalan 100 otobüs eksiğini kapatmak için yeni ihaleye çıkmak için hazırlık yapıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

9 ilçe hazırlığı
Başkan Kocaoğlu 2013’te, “Bütünşehir” olarak bilinen yasanın çıkması ve İzmir’de 9 ilçe ve 14 beldenin de Büyükşehir Belediyesi’ne bağlanması olasılığına karşı tüm hazırlıklara başladıklarını söyledi. Törene katılanlar yürüyen merdiven ve asansörü kullanarak üst geçitte bir tur atıldı


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!