İZDSO'dan iki konser birden

Güncelleme Tarihi:

İZDSOdan iki konser birden
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2015 01:12

İZMİR Devlet Senfoni Orkestrası (İZDSO) 24 Şubat Salı günü, Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı (TÜRGÖK) yararına ve Gültekin Yazgan anısına özel bir konser verecek. 27 Şubat Cuma günü gerçekleştirilecek konserde ise İZDSO, dünyaca ünlü besteci, şef ve violin sanatçısı Anton Martynov'u ağırlayacak.

Haberin Devamı

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, bu hafta 2 konsere birden imza atacak. Haftanın ilk konseri Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı yararına yapılacak. İki yıl önce vefat eden, görme engelliler için önemli çalışmalar yapan Gültekin Yazgan'ın da anılacağı özel konser Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde (AASSM) 24 Şubat Salı günü saat 20.30'da başlayacak. Şef Hakan Şensoy'un yöneteceği konserin solistliğini dünyaca ünlü Türk keman virtüözü Cihat Aşkın yapacak. Wolfgang Amadeus Mozart'ın eserlerinin çalınacağı konserin ilk bölümünde Figaro'nun Düğünü Uvertürü ve 5. Keman Konçertosu seslendirilecek. Konserin son bölünde ise 40. Senfoni izleyicilerin beğenisine sunulacak.
İZDSO 27 Şubat Cuma günü yapılacak konserinde ünlü violin sanatçısı Antov Martynov sahne alacak. Konserin şefliğini de yapacak olan ünü violinci Martynov'a sahnede obuada Murat Özülgen ve mezzo soprano Evrim Keskin Özülgen eşlik edecek. Konserde sırasıyla Antonio Vivaldi'nin "Concerto for Violin, String and Continuo in G Maj", Anton Martynov'un "Baroque Concerto for Violin String and Continuo in B min", Gianluca Bersanetti'nin "Suit in B for Obua String and Continuo", Anton Martynov'un "Domine quide multiplicati sunt for Soprano", Samuel Barber'in "Chamber Symphony for string orchestra Op:11" ve Anton Martynov'un "İvry" eserleri seslendirilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!