İZDSO konserlere hazır

Güncelleme Tarihi:

İZDSO konserlere hazır
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2015 16:43

BU yıl 41’inci yaşını kutlayan İzmir Devlet Senfoni Orkestrası (İZDSO), 2015-2016 yılı konser sezonu için iddialı bir program hazırladı.

Haberin Devamı

İZDSO konserlere hazır

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde (AASSM) 2 Ekim Cuma günü Güher & Süher Pekinel kardeşlerin konseriyle açılacak olan yeni sezon 34 konserlik maratonun ardından, 28 Mayıs 2015 günü Efes Antik Kenti Büyük Tiyatro’da gerçekleştirilecek konser gecesiyle sona erecek. Uluslararası üne sahip Türk ve yabancı şefler ile sanatçıları ağırlayacak olan İZDSO, Türk ezgilerini evrensel müzikle harmanlayan Türk bestecilerin eserlerine yer vermeye özen gösterdi. Yeni konser sezonunda İzmirli sanatseverler klasik batı müziği literatürün de çok önemli yere sahip olan senfoni ve konçertolarını da izleme şansı bulacaklar.

Haberin Devamı

İZDSO konserlere hazır

DÜNYACA ÜNLÜ SANATÇILAR SAHNE ALACAK

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, dünyaca ünlü Türk solistler İdil Biret, Gülsin Onay, Muhiddin Dürrüoğlu, Ayşegül Sarıca gibi isimlerin yanı sıra geleceğin önemli isimlerinden olacak Dorukhan Doruk gibi genç solistleri de ağırlayacak. Yine dünyada ün yapmış yabancı solistler Veriko Tchumburidze, Oliver Schnyder, Patrick Gallois, Svetlin Roussev, Alexander Rudin, Alexandre Da Costa, Kristin Balanas, Vincente Canpos, Monriko Padovanni, Fedor Rudin, Jiri Barta İzmir’de performanslarını sergileyecek. Bu sezon, İZDSO konserlerini yönetecek ünlü bagetler arasında Rengim Gökmen, Antonio Pirolli, Emil Tabakov, Adrian Prabava , Gints Glinka,Marek Pijaroswski,Vakhtang Matchavariani,Oğuzhan Balcı, Hakan Şensoy gibi dünyaca ünlü isimler yer alacak.

ÖZEL KONSERLER

30 Ekim 2015 tarihinde Cumhuriyet Bayramı Özel Konseri yapılacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZSİAD işbirliği ile 10 Kasım 2015 tarihinde ise Atatürk’ü Anma Özel Konseri’nde Zuhal Olcay ile bir anma konseri düzenlenecek. İZDSO’nun yeni sezon programında Çanakkale Şehitlerini Anma Haftası Özel Konseri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Özel Konseri, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Özel Konseri, Dünya Kadınlar Günü Özel Konseri, Sevgililer Günü Özel Konseri, Türkiye - İsviçre Dostluk Haftası Özel Konseri ve Yılbaşı Konseri yer alacak.

Haberin Devamı

EĞİTİM KONSERLERİ DEVAM EDECEK

İZDSO Müdürü Ender Ünal; geçmiş yıllarda gerçekleştirdikleri eğitim konserleri serisini sürdüreceklerini, ilköğretim ve orta öğretim seviyesindeki öğrencilere yönelik konserleri ayda 2 kez tekrarlayacaklarını belirtti. 2015-2016 sanat sezonunda desteklerini esirgemeyen, tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!