İzbaş'ın çamur sorununa İZKA desteğiyle çözüm

Güncelleme Tarihi:

İzbaşın çamur sorununa İZKA desteğiyle çözüm
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2015 01:07

BERTARAF konusunda en çok sorun yaşanan atık türleri arasında yer alan ve ağırlıklı olarak deri endüstrisinden kaynaklanan çamurların kurutulması, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) desteğiyle ve İzmir Serbest Bölge Kurucu ve İşleticisi Anonim Şirketi (İZBAŞ) tarafından sağlanacak.

Haberin Devamı

Sorunun giderilmesiyle birlikte bölgeye yatırımcı çekmeyi amaçladıklarını dile getiren İZBAŞ Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yaşar İleten, çamur kurutma tesisi kurarak bölgede cazip iş ve yatırım ortamının da sağlanacağını kaydetti. İZKA desteğiyle hayata geçirilecek Solar Çamur Kurutma Tesisi Projesi’nin, bugüne dek birikmiş ve bundan sonra çıkacak olan ve yapısı nedeniyle de başka türlü bertaraf edilemeyen arıtma çamurunu da kurutacağını belirten İleten, tesisin İZBAŞ içerisinde yer alacağını da sözlerine ekledi.

1.5 MİLYONLUK KATKI
2 milyon TL’lik projenin yüzde 75’inin İZKA tarafından karşılanacağının söyleyen İZKA Genel Sekreteri Murat Yılmazçoban, “Projenin hayata geçmesiyle birlikte kent ekonomisine önemli katkı sağlanacak. Atıklardan ve kötü kokudan etkilenen bölgeye yakın yerleşim alanlarındaki vatandaşlar da bu sorundan kurtulacak” diye konuştu

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!