İYTE öğrencileri birinci oldu

Güncelleme Tarihi:

İYTE öğrencileri birinci oldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2016 15:52

İZMİR Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) öğrencilerinin Teknopark İzmir Tekno-Girişimcilik Akademisi’nde aldıkları eğitim ve mentörlükle geliştirdikleri proje birinci oldu.

Haberin Devamı

Girişimciler Ladybug Projesi ile Microsoft’un Uluslararası Imagine Cup Yarışması’nın Türkiye ayağında birinci olarak, Türkiye’yi uluslararası düzeyde temsil etme hakkı kazandı. İYTE Mühendislik Fakültesi öğrencileri Ersin Yıldız (Bilgisayar Mühendisliği 3. Sınıf), Beyza Selvi (Bilgisayar Mühendisliği 2. sınıf), Niyazi Toker (Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği 3. Sınıf) ve Haydar Meran’dan (Makine Mühendisliği 2. Sınıf) oluşan ekip, iş planlarıyla yarı finallere katılacak ve başarılı oldukları takdirde Amerika’da yapılacak, tüm dünyadan genç girişimcilerin katılacağı, büyük finalde yarışacak.

ÇOCUKLARA ANALİTİK DÜŞÜNMEYİ ÖĞRETECEK

6-15 yaş arası çocuklar için tasarlanan proje kapsamında geliştirilen robot ile çocuklara algoritma mantığı ve analitik düşünmeyi öğretmek hedefleniyor. Girişimci ekip adına açıklama yapan Beyza Selvi, tasarladıkları ürün hakkında şunları söyledi:

"Uğur böceği şeklinde tasarlanan robot, belirli komutlar eşliğinde labirentten çıkış yapması gereken oyunla çocuklara oyun oynayarak stratejik düşünceyi kazandıracak. Böylelikle çocukların, herhangi bir bilgisayar ya da mobil cihaz ekranına bağlı kalmadan, kodlama mantığını ve analitik düşünce yapısını geliştirmesini hedefledik."

Yakaladıkları başarıyla Türkiye’yi temsil etme hakkı kazanan ekip, yarı finallerin ardından Amerika’da yapılacak büyük finalde 50 bin dolarlık büyük ödül için yarışacak.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!