İyi ki komşuları vardı ve uyanıktı

Güncelleme Tarihi:

İyi ki komşuları vardı ve uyanıktı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2011 00:00

Marmaris’te bir apartmanın beşinci katındaki dairede elektrik kontağından yangın çıktı. Uyuyan ve dumandan etkilenen ev sahibini, kapıyı kırarak giren komşuları kurtardı.

Haberin Devamı

TAKSİCİ Sami Özcan’ın, Yeni Datça Yolu, Mola Kent Sitesi, B Blok’taki beşinci kattaki dairesinde dün saat 02.00 sıralarında yangın çıktı. Mutfaktaki buzdolabının prizindeki elektrik kontağından çıktığı sanılan yangın, kısa sürede diğer odalara da sıçradı.

Sitenin kafeteryasında oturanlar, dumanları görünce itfaiye ve polise haber verdi. Bir yandan da sitenin özel güvenlik görevlileri zillere basarak ve megafonla uyararak, beş katlı apartmandaki daireleri boşalttırdı. Yangın çıkan dairede yaşayan Özcan’ı göremeyen komşuları, içerde mahsur kalmış olmasından kuşkulandı.

Yatağında uyuyordu

Dairenin kapısını kırarak giren komşular, yatağında uyuyan ve dumandan etkilenen Özcan’ı güçlükle uyandırıp, dışarı çıkardı. Sinir krizi geçiren Özcan, ambulansla Marmaris Devlet Hastanesi’ne götürüldü. İtfaiye ekipleri vatandaşların da yardımıyla hortumu beşinci kata çıkarıp alevlere müdahale etti. Yangın, güçlükle söndürülürken, ev kullanılmaz hale geldi. Söndürme çalışmalarını izleyen biri şeker, diğeri yüksek tansiyon hastası iki kadın da heyecanlanıp fenalaşınca hastaneye götürüldü.

Haberin Devamı

Evim kül oldu diye yakındı

Sami Özcan, aynı sitede yaşayan Turunç Belediye Başkanı Ali Fuat Fidan’a, itfaiyeyi suçlayıp, “Bir hortumu apartmana çıkartıp, acil müdahalede bulunamadılar. Evim kül oldu” diye dert yandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!