İTÜ mezunlarını yasa boğan kaza

Güncelleme Tarihi:

İTÜ mezunlarını yasa boğan kaza
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2008 00:00

Denizli’nin Sarayköy İlçesi’ne bağlı Hasköy Köyü yakınlarında bulunan hemzemin geçitten geçen otomobile yük treni çarptı, kazada 2 kişi öldü.

Korkunç kaza, dün sabah saat 08.30 sıralarında meydana geldi. İstanbul Teknik Üniversitesi’nden 1956 yılında mezun olanlar, bu yıl Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da tatilini yaptığı Umut Termal Otel’de toplanmaya karar verdi. 24 arkadaş eşleriyle birlikte dün sabah saatlerinde otele yerleşti. Mezunlardan Erdoğan Acar (75), otomobilinin klimasında arıza olduğu için dün sabah saatlerinde yanına arkadaşı Tevfik Duru’yu (73) da alarak Denizli’deki Mercedes Servisi’ne gitmek için yola çıktı. Acar, 06 EA 205 plakalı Mercedes otomobiliyle Hasköy Köyü yakınındaki hemzemin geçitten geçerken, Denizli’den Aydın’a doğru giden yük trenini fark etmedi.

Otomobil 20 metre sürüklendi

Hacı Murat Ceylan’ın makinistliğini yaptığı 34900 sefer sayılı yük treni çarptığı otomobili 20 metre sürükledi. Erdoğan Acar ve arkadaşı Tevfik Duru olay yerinde feci şekilde can verdi. Otomobil ise hurdaya döndü. Olay yerine gelen polis ekipleri, hemzemin geçidi kısa süreliğine trafiğe kapattı.

Cumhuriyet Savcısı’nın olay yerinde inceleme yapmasının ardından Acar ve Duru’nun cenazeleri otopsi için Sarayköy Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Tren kazasının duyulması oteldeki İTÜ mezunlarını yasa boğdu.

Eşlerinin tren kazasında öldüğünü öğrenen Nurşen Acar ve Ayten Duru’ya otelde doktorlar tarafından sakinleştirici iğne yapıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!