İTO'da su sektörü toplantısı

Güncelleme Tarihi:

İTOda su sektörü toplantısı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2014 01:09

İZMİR Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, tüketimi çok geniş bir kitleye yayılan ambalajlı sularla ilişkin sektörün sorunlarını yakından takip ettiklerini belirterek, "Hem üyelerimizin sorunlarını çözmek hem de halkımızın sağlıklı su temin etmesini sağlamak için çalışıyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı

İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İTO 13. İçecek Meslek Komitesi üyeleri ile İzmir Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mehmet Nil Hıdır, Müdür Yardımcısı Dr. Mehmet Gündüz ve Çevre Sağlığı Şube Müdürü Uzm. Dr. Canan Kaynak, sektörün sorunları hakkında görüş alışverişinde bulunmak üzere İTO'da düzenlenen toplantıda bir araya geldi. Toplantıda, özellikle geçen ağustos ayından yayımlanan "Ambalajlı Su Satış Yerleri ile Ambalajlı Su Nakil Araçlarının Tabi Olacağı Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ" kapsamında sektörde yaşanan sorunlar ve sektörün talepleri görüşüldü. Sektör temsilcileri taleplerini aktarırken, İzmir Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mehmet Nil Hıdır da yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, söz konusu tebliğ ile ilgili gelişmeleri yakından takip ettiklerini, sektör üyelerini devamlı olarak bilgilendirdiklerini söyledi. Demirtaş, "Tebliğ ile birlikte su satış yerlerinin ruhsatlandırılması, elemanların hijyen eğitimi gibi konularda bazı sıkıntılar var. Bazı üyelerimizin belediyeden kaynaklanan ruhsat sorunları var. Diğer yandan sektörde çok hızlı bir eleman sirkülasyonu var. Günlük eleman değişimi bile oluyor ama 3 gün içinde elamanların değişiminin bildirilmesi gerekiyor. Tüm bu sorunları görüştük. İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğümüz ile verimli bir işbirliğimiz var. Sorunlarımızı ve taleplerimizi yazılı olarak da göndereceğiz" dedi. Ambalajlı suların artık her eve girdiğini, devamlı gelişen geniş bir sektör olmasının yanı sıra halk sağlığını da çok yakından ilgilendiren bir sektör olduğuna dikkat çeken Demirtaş, "Üyelerimizin sorunlarının çözümü kadar, İzmirlilerin sağlığını da yakından ilgilendiren ambalajlı su sektöründe standartların en yüksek düzeyde sağlanması ve korunması, halkımızın sağlıklı suya ulaşabilmesi için çalışıyoruz. Çalışmalarımız bundan sonra da bu hedefler doğrultusunda devam edecek" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!