İthal mermer sektörü üzdü

Güncelleme Tarihi:

İthal mermer sektörü üzdü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2009 00:00

Kazakistan’daki büyükelçilik binasına İspanyol ve Hindistan mermeri kullanılmasına tepki gösteren doğaltaş üreticileri, “Milyonlarca Euro heba edildi” dedi.

Haberin Devamı

KAZAKİSTAN’ın başkenti Astana’da önümüzdeki yıl açılacak Türkiye Büyükelçiliği binasında Türk doğaltaşı yerine İspanyol ve Hint ürünleri kullanılması sektörü ayağa kaldırdı. Ege Maden İhracatçıları Birliği Arslan Erdinç, 24 bin metrekare alanda kullanılacak krem marfil taşların İspanya’dan, granitlerin de Hindistan’dan alınmasını üzüntüyle karşıladıklarını belirtti. İspanya’dan alınan doğaltaşın metrekaresine 78 Euro olmak üzere toplamda 1 milyon 872 bin Euro ödendiğini anlatan Erdinç, “Bu kadar da Hint granitlerine ödendi. Türkiye’de istihdam yaratan, katma değer sağlayan, ihracatta başarılara imza atan madencilik sektörü ise böyle ödüllendirildi” diye konuştu. İspanya’dan ithal edilen taşın daha dayanıklı, daha estetik ve uzun ömürlü olanının Burdur ve Bursa’da üretildiğine dikkat çeken Erdinç, “Biz, çok daha iyi olan taşları metrekaresi 25 Euro’dan verirdik. Üstelik kazancın yüzde 63’ü vergi olarak devlete dönerdi. Milyonlarca Euro niye heba edildi, anlamıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

ABD KULLANIYOR

Erdinç, ABD’nin Singapur, Suudi Arabistan’ın Cidde ve Riyad şehirlerindeki büyükelçiliklerinde Türk doğaltaşlarını kullanıldığına dikkat çekerek, “Bizim doğaltaşlarımızı ABD bilirken, Türkiye’nin ithal ürün kullanması sektörü incitiyor. Bunlara isyan etmemek elde değil” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!