İşte yeni BAYRAKLI

Güncelleme Tarihi:

İşte yeni BAYRAKLI
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2013 00:00

İZMİR’de yerinde dönüşümü esas alan ilk proje Bayraklı’da başladı. Büyükşehir Belediyesi, Cengizhan, Fuat Edip Baksı ve Alpasrslan mahallelerini kapsayan 60 hektarlık alan için tamaladığı kentsel dönüşüm projelerini halka açıkladı.

Haberin Devamı

Başkan Aziz Kocaoğlu, Bayraklı’da hak sahiplerinin arazisinin, evinin değerinin belirlenmesinde manzara, merkeze, hastaneye, camiye ve okula yakınlık gibi değerilerin etken olduğunu belirtti, “Gizli saklı bir şey yapmıyoruz. Her adımımız şeffaftır. Harkes ne alıp verdiğini bilecek. Komşusununkine göre kendi mülkünün değerinin neden fark ettiğini de bilecek” dedi. Kocaoğlu, kentsel dönüşümle vatandaşaları depremden koruyacaklarını ve kenti 21. yüzyılın yaşam standırtına yükselteceklerini söyledi.

Sakın şimdi satmayın

Kocaoğlu, “Bayraklı’da kentsel dönüşümla ortaya çıkacak ranttan payını öncelikle burada dedesinden, babasından kalan veya kendi yaptığı evde oturan Bayraklı’yı Bayraklı yapan insanlar alacak. Konutları inşaa edecek müteahhit de payını alacak. Biz hak sahibi ile müteahhit arasında hakem olacağız. İki tarafın da muhatabı, kentsel dönüşümdeki otorite olan Büyükşehir Belediyesi olacak” dedi.

Haberin Devamı

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ise proje kapsamında üç kattan 13 kata kadar değişik yapılar tasarlandığını, konut sayısının yaklaşık 6 binden 8 bine çıkacağını söyledi, “Gelen müteahhide arsanızı satmayın. Bugünkü değeri eğer satabilirseniz 150-200 bin TL olan gayrimenkulünüzün değeri proje tamamlandıktan sonra 350 bin TL’ye çıkacak. Sakın gelen alıcılara, müteahhitlere satış yapmayın. Siz kazanacaksınız” diye konuştu.


NELER OLACAK

-50-152 metrekarelik 33 farklı tip ve büyüklükte daire tasarlandı.

-Ekrem Akurgal Rekreasyon Alanı’ndan kıyıyı yeşil koridor oluşturulacak. Mevcut dere kanal aksı da bir yeşil koridor olarak düzenlenecek. Taşıt yollarını altından geçerek deniz seviyesine inecek.

-Smyrna Meydanı ile Sevgi Yolu arasında bağlantı güzergahı oluşturulacak.

-Kent siluetinde kuzeydeki yüksek yapılar, kültür ticaret yapıları ve Bayraklı deniz bağlantısını kuran köprü ön plana çıkacak

-Bayraklı’yı denizle buluşturacak yaya köprüsü yapılacak.

-Yeşil alan 20 bin metrekareden 83 bin metrekareye yükseltilecek.

-Bölgenen üç kapısı olacak. Otoyol yönünde Homeros, Smyrna Meydanı’nda Smyrna, kıyıda Akdeniz kapııları bulunacak.

Haberin Devamı

-Şelale deresi DSİ görüşü doğrultusunda tamamen açılarak körfeze uzanan yeşil koridora dönüşecek. Alanın üst kodlarında kamusal yeşil alanda yağmur suyu toplayacak çanaklar yapılacak. Yeşil alanlar buradan sulanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!