İşte Niyazioğlu

Güncelleme Tarihi:

İşte Niyazioğlu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2000 00:00

Haberin Devamı

İzmir Otogarı'nı 25 yıllığına işletme hakkı alan İZOTAŞ Şirketi'nin başındaki Mehmet Niyazoğlu'nun poliste, uyuşturucu kaçakçılığından hırsızlık suçlamasına kadar 20'ye yakın kaydı ve bir dizi sabıkası var

BURHAN Özfatura döneminde, Büyükşehir Belediyesi'yle pazarlığa girip otogar sözleşmesi yapan Ege Bölgesi Otobüs İşletmecileri Derneği Başkanı Mehmet Niyazoğlu hakkında, aralarında uyuşturucu kaçakçılığı ve hırsızlığın da bulunduğu 25'e yakın suçtan işlem yapıldığı, çoğundan yargılanıp ceza aldığı ve paraya çevrildiği ortaya çıktı.

Silah ruhsatı iptal

NİYAZOĞLU'nun son olarak, süresini uzatmak için başvurduğu silah taşıma ruhsatı, geçmişteki suçlamalar nedeniyle iptal edildi. Şaibelerle dolu Otogar sözleşmesinde imzası bulunan Niyazoğlu'nun Otobüs İşletmecileri Derneği ve Karadenizliler Vakfı Başkanlığı'nın da Dernekler Kanunu'nu aykırılığı tartışılmaya başlandı.

Skandal patlıyor

NİYAZOĞLU, İZOTAŞ (İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminali AŞ) Toprakbank'a 6 trilyon 300 milyar lira kredi borcunu ödeyemediği için mahkemelik olunca zor durumda kalmış, bankanın alacağını tahsil etme girişimleri sırasında, şirket tarafından Büyükşehir Belediyesi'ne ait Otogar arsasının teminat olarak gösterilmiş olduğu skandalı patlak vermişti.

Müfettiş istenmişti

İŞLETMECİ Niyazoğlu, Toprakbank'la ödeme konusunda anlaştığını açıklarken, Büyükşehir Belediyesi yönetimi, 1997 yılında İZOTAŞ ile yapılan anlaşma ve belediye arsasının bir firma tarafından, alacağı kredi karşılığı bankaya teminat gösterilmesi olaylarının incelenmesi için İçişleri Bakanlığı'ndan müfettiş istemişti.

Polisteki kayıtları

DÖNEMİN Büyükşehir Belediyesi yönetiminin, İzmir Otogarı'nı yap-işlet-devret modeliyle verdiği İZOTAŞ Şirketi'nin başında bulunan Mehmet Niyazoğlu'nun, polisle ilk tanışması 47 yıl önce başlamış.

1953 yılından beri bir dizi suça karışan, poliste 25 kaydı ile hırsızlık malı satmak ve icrai rezalet gibi birçok konuda sabıkalı olan Niyazoğlu'nun yargılamalar sonunda aldığı cezaların tamamı paraya cevrilmiş olduğu belirlendi. Dernek başkanı olması tartışılan Niyazoğlu'nun cezaları paraya çevrildiği ve altı yıl hapis yatmadığı için Dernekler Kanunu'na göre yöneticiliğine yasal olarak engel bulunmuyor. Ancak bunca şaibeli geçmiş, suç dosyaları ve sabıka kayıtları olan birinin bir derneğin başkanlığında bulunması tepkilere yolaçıyor.

Niyazoğlu'nun polisteki kayıtları ise şöyle

1953'te sarhoşluk ve hakaretten Basmane Karakolu'nda işlem gördü.

1954'te İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ırza geçme ve alı koyma suçlamasıyla yargılandı

1955'te sözlü hakaret ve darptan Basmane Karakolu'nda işlem gördü.

1960'ta tehdit ve hakaretten Basmane Karakolu'nda işlem gördü.

1960'ta bıçak teşhiri, sarhoşluk ve icrai rezaletten Basmane Karakolu'nda işlem gördü.

1960'ta hırsızlık iddiasıyla Anafartalar Karakolu'nda işlem gördü.

1960'ta hırsızlık ve hırsızlık malı satmaktan işlem gördü.

1961'de sarhoşluk ve icrai rezalet çıkarmaktan işlem gördü.

1962'de hırsızlık ve çaldığı ileri sürülen senetlerin imhası suçundan işlem gördü.

1962'de polise hakaretten Basmane Karakolu'nda işlem gördü.

1965'te ölümle tehditten Basmane Karakolu'nda işlem gördü.

1967'de darp, hakaret ve tabancayla tehditten Basmane Karakolu'nda işlem gördü.

1978'de evrak sahtekârlığı iddiasıyla Mali Şube'de işlem gördü.

1979'da uyuşturucu madde kaçakçılığından Narkotik Şube'de işlem gördü.

1980'de 6136 Sayılı Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefetten Kantar Karakolu'nda işlem gördü.

1983'te izinsiz para toplamaktan ve Sıkıyönetim Kanunu'na aykırı davranmaktan Güvenlik Şubesi'nde işlem gördü.

NİYAZOĞLU KİMDİR?

MEHMET Niyazoğlu, 1935 Trabzon doğumlu ve ilkokul mezunu. Mesleğe şoför olarak atılan Niyazoğlu, şu anda şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan Hakiki Koç Şirketi'nin sahibi. İzmir Ticaret Odası'nda iki dönemdir meclis üyeliği yapan Niyazoğlu, Ege Bölgesi Otobüs İşletmecileri Derneği Başkanlığı'nın yanında, Karadenizliler Vakfı Başkanlığı'nı da yürütüyor. Başbakan Yardımcısı ve ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz'a yakınlığı bilinen Niyazoğlu'nun DSP-ANAP koalisyonu azınlık hükümeti döneminde bazı atamalarda etkili olduğu ileri sürüldü. Niyazoğlu'nun son günlerde Vali atamasında da Ankara'ya giderek kulis yaptığı iddia edildi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!