İşte İzmir farkı

Güncelleme Tarihi:

İşte İzmir farkı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2009 00:00

Dünya kenti İzmir, yine uluslararası bir kongreye ev sahipliği yapacak. 9’uncu Konsoloslar Kongresi 14 Kasım’da başlıyor. 300 dünya konsolosu eşleriyle geliyor.

Haberin Devamı

İZMİR’de 14 -18 kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek “9’uncu Konsoloslar Kongresi” için hazırlıklar tamamlandı. Merkezi Güney Amerika ülkelerinden Jamaika’da bulunan Dünya Fahri Konsoloslar Federasyonu’nun (FICAC) iki yılda bir gerçekleştirdiği kongreye bu kez İzmir ev sahipliği yapıyor.

4 gün beraberiz

Dünyanın dört bir yanından 300 konsolosun dört gün süresince eşleriyle birlikte İzmir’de bulunacağını açıklayan Dünya Fahri Konsoloslar Federasyonu Derneği Türkiye Başkanı ve Hindistan Fahri Başkonsolosu Turgut Koyuncuoğlu, organizasyonun Türkiye’de gerçekleştirilmesi için 5 yıl süren yoğun bir çalışma gerçekleştirdiklerini söyledi. İki yılda bir düzenlenen konferansın altıncısına katıldığı tarihten bu yana geçen 5 yıllık sürede içinde konferansın Türkiye’de ve de özellikle İzmir’de gerçekleştirilmesi için önemli temaslarda bulunduklarını kaydeden Koyuncuoğlu, kongrenin İzmir’in fuarlar ve kongreler kenti olma yolundaki çabalarına önemli katkı yapacağını vurguladı.

İzmir’in gerekli donanım ve altyapıya sahip olmasına rağmen; birçok organizasyon ve konferansı İstanbul’a kaptırdığını hatırlatan Turgut Koyuncuoğlu, “Turizm sezonunun kapanması nedeniyle yoğunluk kaybeden İzmir çevresinde yer alan turistik tesisler, ancak bu tür organizasyonlarla canlı tutulabilir. Çeşme, Kuşadası, Seferihisar, Selçuk Efes gibi kültürel ve doğal zenginliklerimizin dünyaya tanıtımı için düzenlenecek olan konsoloslar kongresi İzmir için büyük bir şanstır” diye konuştu.

Kültürel bir ziyaret

Koyuncuoğlu konferans için İzmir’e gelecek olan 800 kişinin dört gün süresince İzmir’de konaklayıp program kapsamında tarihi ve kültürel mekanları da ziyaret edeceğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!