İşte alınacak önlemler

Güncelleme Tarihi:

İşte alınacak önlemler
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2012 00:00

İzmir Valiliği 25-28 Ekim tarihleri arasında kutlanacak kurban bayramı nedeniyle alınacak önlemleri açıkladı.

Haberin Devamı

İzmir Valisi M.Cahit Kıraç imzasıyla ilgili kurum ve kuruluşlara alınacak önlemlerle ilgili bir genelge gönderildi. Buna göre, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü sorumluluk bölgeleri itibariyle emniyet asayiş ve tedbirlerini 23 Ekim Salı günü mesai bitiminden itibaren 30 Ekim Salı sabahına kadar aralıksız sürdürecek.

Havalimanı, liman, metro, gar ve terminaller gibi ulaşım merkezlerinde yaya ve motorlu devriyeler ile şehir içi ve devlet karayolları üzerinde görevlendirilecek trafik ekiplerinin sayıları arttırılacak ve vatandaşların hizmetlerine hazır hale getirilecek. Sahil Güvenlik Bölge Komutanlığı, İzmir İli mülki karasularında tertip ve tedbirlerini kesintisiz olarak sürdürecek.

Yardım toplama Esas ve Usulleri Hakkında Yönetmelik uyarınca, Kurban derileri ve bağırsak toplama ile fitre ve zekat zarfı dağıtma yetkisi Türk Hava Kurumu'na verildiğinden, herhangi bir usulsüzlük ve aksaklığa meydan verilmemesi için Kurum yetkililerine her türlü yardım ve destek yapılacak.

Haberin Devamı

Kurban derilerinin yetkisiz kişi ve kuruluşların eline geçmesine kesinlikle fırsat verilmemesi için gerekli düzenlemeler önceden yapılacaktır. Park, cadde, sokak, meydan gibi umuma açık ve çevre-hijyen şartları olmayan mahallerde kurban kesimine izin verilmeyeceğinden, başta Büyükşehir Belediye Başkanlığı olmak üzere ilgili bütün belediyeler, birimler her türlü önlemleri önceden planlayacak ve alacak. İtfaiye, su ve kanalizasyon arıza müdahale ekipleri hazır hale getirilecek ve nöbetçi birimler vatandaş müracaatlarına açık tutulacak.

Toplu taşıma araçlarında ek seferlerin sürekliliğinin sağlanması amacıyla gerekli tedbirler ilgili belediyelerce önceden planlanacak. Alışveriş ve eğlence yerleri ile diğer umuma açık mahallerin denetimleri, Büyükşehir Belediye Başkanlıkları ve ilgili belediyeler tarafından oluşturulacak ekipler tarafından etkin ve kesintisiz bir şekilde yapılacak.

Kurban Bayramı süresince sağlık, nöbetçi eczaneler, haberleşme ve elektrik hizmetleri için gerekli ön hazırlıklar ilgili birimlerin sorumlularınca tamamlanarak acil müdahaleler için yeterli nöbetçi ekip ve teçhizatları hizmete hazır bulundurulacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!