İstasyonlar başa bela

Güncelleme Tarihi:

İstasyonlar başa bela
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2000 00:00

Haberin Devamı

GAZİEMİR Akçay Caddesi üzerindeki istasyonun sahiplerinden Suphi Toros, ilginç açıklamalarda bulundu. Toros arsanın 3 bin 500 metrekaresini beş yıllığına kiraladıklarını ve kamulaştırmadan haberleri olmadığını önesürdü. Toros, hiçbir başvuru yapmadan, istasyonu açtıklarını, sonra Belediye'ye başvurduklarını söyledi, ‘‘İmarda, yeşil alan ve kavşak olduğu için izin vermediler’’ dedi. Akçay Caddesi üzerindeki 3 bin 500 metrekeleik arsada yüzde 12.5 hissesi bulunan ANAP İl eski başkanı İsmail Katmerci, otogaz istasyonu açanları tanımadığını söyledi. Katmerci, istasyonun bulunduğu yerin arkasını boru yapıp satan bir firmaya kiraya verdiklerini belirterek, ‘‘Hangi cesaretle istasyon açtılar merak ediyorum. Mayıs ayında, Karayolları'nın istimlak çalışması başladı’’ dedi.

Kaçak otogaz istasyonları durmuyor

İZMİR'de kent içinde kaçak çalışan otogaz istasyonları her yapılan kontrollerde mühürlenerek kapatılmalarına karşın faaliyetlerini sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi otogaz istasyonlarıyla ilgili çıkardığı yönetmelikle ruhsat almayı kolaylaştırıp, emniyet tedbirlerini arttırmasına karşın 30 otogaz istasyonundan sadece 4'ü ruhsatlı olarak çalışıyor.

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi Çevre Sağlığı Daire Başkanı Gürsel Çalış, ‘‘İstasyonlardan, 6'sı tesis izni alıp faaliyete geçen ve ruhsat alma aşamasına geldi. Tesis izni alıp, istasyon kurma aşamasında ise 6 istasyon bulunuyor. Dosyası işlemde olan istasyon sayısı ise 3'e çıktı. Ancak, ruhsat alması imkansız 9 istasyondan 5'i kaçak çalışmaya devam ediyor’’ dedi. Çalış bu istasyonlardan beşinin, iki ayda bir mühürlenip kapatılarak, Savcılığa haklarında suçduyurusunda bulunulmalarına karşın, para cezalarını ödedikten sonra mühürü sökerek faaliyetini sürdürdüğünü bildirdi.

Garip savunma

İSTASYON sahiplerinden Suphi Toros, arsanın 3 bin 500 metrekaresini beş yıllığına kiraladıklarını ve kamulaştırmadan haberleri olmadığını önesürdü, ‘‘İstasyonu açtık sonra Belediye'ye başvurduk’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!