İşsizliği çözün

Güncelleme Tarihi:

İşsizliği çözün
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2016 16:56

EGE Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Mart ayı olağan meclis toplantısında İzmir’de işsizliğin ülke genelinden 5 puan yüksek çıktığına dikkat çekerek, "İzmir işsizlik oranında ilk 10’da yer almaya devam ediyorsa, bu noktada merkezi hükümetin çözüm adımlarını paylaşması gerekmektedir" dedi.

Haberin Devamı

EBSO Başkanı Yorgancılar, 2015 yılı için yıllık bazda işsizlik oranlarını hatırlatarak, yüzde 10.3 ile son beş yılın en yüksek işsizlik oranına ulaşıldığını, İzmir’de işsizliğin yükselişe geçerek yüzde 15 olduğunu hatırlattı. Yorgancılar, "İzmir işsizlik oranında ilk 10’da yer almaya devam ediyorsa, bu noktada merkezi hükümetin çözüm adımlarını paylaşması gerekmektedir. Göç alması, teşvik sistemindeki adaletsizlik ve son olarak Suriyeli mültecilerin etkisi ile İzmir bu sorunu tek başına aşamaz. O nedenle yatırım, o nedenle üretim İzmir’de mutlaka doğru araçlarla desteklenmelidir" dedi.

’KİMSE ALIŞMAMIZI BEKLEMESİN’

EBSO Başkanı Yorgancılar, bombalı patlamalara dikkat çekerek, Türkiye’nin imajının Ortadoğu ülkesinden ileri gidemediğini öne sürdü. Yorgancılar, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

"Bu eylemlerde tek bir kayıp bile büyük acı olması gerekirken, bugün en kötüsüne kanıksanmaya zorlanıyoruz. Bunu kabul etmemiz mümkün olmadığı gibi, kabul etmemiz gerektiğini düşünen bir kafa yapısını da teröre hizmet edenle eşdeğer görürüm. Kimse alışmamızı beklemesin. Elbette ki, teröre alışmayacağız. Kızılay katliamının ardından üç partimiz ortak bir bildiriye imza attılar. Tebrik ediyoruz. Gönül isterdi ki, Meclis’teki dört partimiz de bu acı karşısında birleşsin ve kol kola Avrupa’da gördüğümüz görüntüleri bizlere yaşatsınlar. Ortak bir acıda, daha somut, daha net ortak tavırlar sergilemeliyiz. Türkiye’nin imajı her geçen gün bir Ortadoğu ülkesinden öteye gitmemektedir. Zira, bazı ülkelerin konsoloslukları ve büyükelçiliği ülkemizde geçici süre hizmet vermeyi durdurup, vatandaşlarına uyarı üstüne uyarılarda bulunuyorlar."

’BİRLEŞTİRİCİ VE UMUT EKEN OLMALIYIZ’

EBSO Başkanı Yorgancılar, teröre karşı birleştirici ve umut verici açıklamalar yapmak gerektiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Benzer şekilde, teröre karşı, toplumsal dayanışmaya da ihtiyacımız var. Birbirimize sırtımızı dönerek değil, el ele vererek, birbirimizi ötekileştirerek değil, bir olarak, dik durarak, gereken cevabı verirsek, ülkemize sahip çıkabiliriz. Kardeşi kardeşe, komşuyu komşuya düşman etme gayreti, dün de vardı bugün de devam ediyor ve yarın da olacaktır. Bu noktada da, hangi görüşte olursa olsun, başta siyasi irade ve kanaat önderleri olmak üzere tüm kesimler sağduyulu, birleştirici ve umut eken, söz ve davranışları ile halkı doğru yönlendirmekle sorumludur. Aksi takdirde, ’tek vatan, tek millet, tek dil ve tek bayrak’tan söz etmemiz mümkün olamayacaktır."

JAPONLAR BALIKLARI GÖRMEYE GELMEYECEK

Haberin Devamı

Japonya’ya balık satan İşadamı Nedim Anbar, terör saldırılarının ardından Japon müşterilerinin telefonla arayıp, "Ülkeniz, Temmuz ayında da bu durumda olur mu? Eğer olursa alacağımız ürünleri görmeye gelmeyeceğiz, bilginiz olsun’ dedi. Biz de ’biz geliriz’ dedik ama mallar burada. Siyasi partiler sürekli kavga ediyor. Bizim millet olarak terörün bitirilmesi için her türlü faaliyete destek vermemiz ve sakin olmamız lazım. İşi bitirelim, sonra neden bu hale geldi sorusunun yanıtını ararız" dedi.

İşadamı Mert Aydoğdu, komşu ülkelerle ihracatın bitme noktasına geldiğini belirterek, Irak’a ihracat yaptıklarında hem Bağdat yönetiminin, hem de Kuzey Irak yönetiminin vergi aldığını belirterek, bu sorunun çözümünü istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!