İsrail saldırıları sırasında yaralanan 21 Filistinli İzmir'de tedavi gördü

Güncelleme Tarihi:

İsrail saldırıları sırasında yaralanan 21 Filistinli İzmirde tedavi gördü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2014 01:12

İSRALİ'in Gazze'ye yönelik saldırıları sırasında yaralanan 7'si çocuk 4'ü kadın olmak üzere 21 Filistinli, tedavi için 20 refakatçi ile birlikte İzmir'e getirildi. Kentteki dört hastanede tedavilerinin yapılacağı açıklananan yaralıları getiren uçağın, daha önce Türkiye'de tedavileri tamamlanan 31 Filistinliyi ve ailelerini de, ülkelerine götürdüğü öğrenildi.

Haberin Devamı

İsrail saldırıları sırasında yaralanan 21 Filistinli İzmirde tedavi gördü

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında yaralanan çoğunluğu çocuk Filistinliler için Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), çalışma başlattı. Gazze'ye insani yardım için hava koridoru açan AFAD, bugüne kadar 81 Filistinli yaralı ve 70 refakatçiyi, Sağlık Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, TİKA ve Kızılay'ın yardımlarıyla Türkiye'ye getirdi. Bu yaralılar, çeşitli illerdeki hastanelerde tedavi altına alındı.

İsrail saldırıları sırasında yaralanan 21 Filistinli İzmirde tedavi gördü

21 YARALI DAHA GELDİ
AFAD'ın kurduğu insani yardım koridorunda bugün (perşembe) bir kez daha Filistinli yaralılar için harekete geçildi. İsrail'in Tel Aviv kentindeki Ben Gurion Havaalanı'na inen Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait ambulans uçağa dönüştürülmüş C - 130 tipi uçak, Gazze'deki Erez sınır kapısından geçirilen 7'si çocuk 4'ü kadın olmak üzere 21 Filistinli yaralıyı teslim aldı. Saat 19.30 sıralarında havalanan uçak yaklaşık iki saatlik uçuşun ardından İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na indi. Burada hazır bekleyen ambulanslara alınan yaralılar, Tepecik, İzmir, Atatürk Eğitim ve Araştırma hastaneleri ile Alsancak Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Bunun yanı sıra C - 130 tipi uçağın, insani yardım için açılan aynı hava kodidorundan daha önce Türkiye'ye getirilen ve tedavileri tamamlanan 31 yaralı ile refakatçisini de, sabah saatlerinde ülkelerine götürdüğü öğrenildi.

Haberin Devamı

İsrail saldırıları sırasında yaralanan 21 Filistinli İzmirde tedavi gördü

İzmir Valisi Mustafa Toprak, yaralılar gelmeden önce Adnan Menderes Havalimanı'na geldi. Sağlık ekiplerinden bilgi alan Toprak Filistinli bir doktor ve İzmir'de okuyan iki öğrenciyle konuştu. İndikten sonra uçağa giren Vali Toprak, yaralılarla konuşarak geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Ardından gazetecilere açıklama yapan Vali Mustafa Toprak, şunları söyledi:
"Gazze'de saldırılarda maalesef yaralanan Filistinli kardeşlerimize Türkiye Cumhuriyeti'nin şefkati ve yardımıyla askeri uçak bugün sabah saatlerinde Filistin'e gitti. Oradan 21 tane yaralı 20 tane refakatçileri olmak üzere akşam 19.30'da aldı. Burada yaralılarımızın ve yanlarındaki refakatçilerin her türlü hastane ve kalacak yerle ilgili tedbirler alındı. Burada Alsancak Devlet Hastanesi, Atatürk ve Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 21 yaralımız çeşitli servislerde tedavi altına alınacak. Yanlarında kalacak olan refakatçilerde Karşıyaka Öğretmen Evi'nde barınmaları sağlanacak. Pasaport işlemleri için özel ekip oluşturuldu.

Haberin Devamı

Bundan sonra hoş geldiniz demek gerekecek. Orada yaralanan ve sıkıntı çeken kardeşlerimize burada devletimizin şefkatini ve tedavi imkanı altyapısında her katkıyı sağlayarak iyileştirip ülkelerine göndermiş olacağız. Sabah giden uçak burada tedavi altına olan Filistinlileri ülkelerine götürdü. Allah hiçbir zaman bir ülkeye bu gibi saldırı ve sonrasında vahşeti yaşatmasın. O acıyı gönlümüzde toplum ve ülke olarak yaşıyoruz. İnşallah bu bir nebze katkı sağlamak için Türkiye Cumhuriyeti ve tüm kuruluşlarımız olarak bu yaralılarımızda insanı katkıyı devlet olarak vermiş olacağız."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!