Işık ve Gölgeler sergisi İzmir’de

Güncelleme Tarihi:

Işık ve Gölgeler sergisi İzmir’de
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2010 00:00

8 Balkan ülkesi fotoğraf sanatçısının barış, sevgi ve dayanışma hedefli sergisi yarın açılıyor.

Haberin Devamı

İZMİR, sekiz Balkan ülkesi fotoğraf sanatçısının barış, sevgi ve dayanışma hedefli, ‘Balkanlar’da Işık ve Gölgeler’ sergisine ev sahipliği yapacak. Dünyayı gezecek sergi İstanbul’dan sonra İzmir’de de sanatseverlerle buluşacak. Konak Belediyesi, Yunanistan İzmir Başkonsolosluğu ve Yunan Kültür Vakfı (Hellenic Culture Foundation) işbirliğiyle gerçekleşen, ‘Balkanlarda Işık ve Gölgeler’ adlı sergi, Güzelyalı Kültür Merkezi Sanat Galerisi’nde sanatseverer ile buluşuyor.

Ortak kültür noktalarımız

21 Haziran tarihinde açılacak olan sergi sekiz Balkan ülkesinden, sekiz fotoğraf sanatçısının eserlerinden oluşuyor. Sergide Türkiye’yi uluslararası çalışmalarıyla tanınan fotoğraf sanatçısı Timurtaş Onan temsil ediyor.
Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, sekiz ülkede ses getiren ve ilgi odağı olan bir sergiye ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadıklarını söyledi. Bu sergiyle birlikte Balkan halklarının daha da kaynaşacağını, kültür ve sanat alışverişinin dostlukları kalıcı anlamda pekiştireceğini ve geleceğe ışık tutacağını belirten Başkan Tartan, “Kültür ve sanat elçilerimizin işbirliği sayesinde hem fikir alışverişinde bulunuyoruz, hem de Balkan ülkeleriyle ortak kültür noktalarımızın bulunmasını, buluşmasını ve ortaya çıkarılmasını sağlıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Sergide; aynı hedef etrafında birleşen fotoğraf sanatçıları Stelios Efstathopoulos (Yunanistan), Nina Nikolova (Bulgaristan), Bevis Fusha (Arnavutluk), Stanko Abadzic (Hırvatistan), Imre Szabo (Sırbistan), Virgil Mlesnita (Romanya), Timurtaş Onan (Türkiye) ve Milomir Kovacevic (Bosna Hersek) çalışmaları yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!