İşçinin emekçinin bayramı

Güncelleme Tarihi:

İşçinin emekçinin bayramı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2014 02:03

İZMİR’de Gündoğdu Meydanı'ndaki kutlama öncesinde Türk İş, DİSK, KESK'e bağlı çalışanlarla çeşitli siyasi partilere üye gruplar Basmane Meydanı'ndaki toplama noktasında birleşti. Daha sonra da ilk olarak Türk İş, ardından DİSK ve diğer gruplar kortej halinde Cumhuriyet Meydanı'na vardı. Burada gruplar hem Cumhuriyet Meydanı'ndaki, hem de Ali Çetinkaya Bulvarı üzerindeki iki arama noktasından mitingin yapılacağı Gündoğdu Meydanı'na alınmaya başlandı.

Haberin Devamı


Aranmak istemediler ama
Bu sırada BDP'li grubun üzerlerini aratmak istememesi üzerine polisle aralarında arbede çıktı. Arama noktasından toplu halde geçmek isteyen bir grup ÖDP'liye polis izin vermedi. Bunun üzerine kol kola giren grup, arama noktasına koşup barikatı aşmak istedi. Polis biber gazı ve copla gruba müdahale etti. Çevik kuvvet ekipleri arama noktası önünde girişleri kapattı. Grup, daha sonra polisin oluşturduğu koridordan alana girdi. Bu arada arama noktasında, çantasından sapan ve eldiven çıkan K.A. gözaltına alındı.

İşçinin emekçinin bayramı


Gerginlik geçiştirildi
Gezi olaylarında da sık sık kendi aralarında tartışan ESP ve Göztepe Spor Kulubü taraftarları
1 Mayıs'ta da karşı karşıya geldi. İki grup arasında yaşanan gerginlik de büyümeden diğer grupların araya girmesiyle yatıştırıldı.
Bu kısa gerginliklerin yatıştırılmasının ardından kutlamalar saat 13.30'da, Gündoğdu Meydanı'nda coşkuyla başladı. Slogan atan gruplar, yerel müzik gruplarının seslendirdiği çeşitli ülkelerden işçi
marşlarına eşlik etti. Ancak İstanbul'daki polis müdahalesini protesto eden gruplar, geleneksel 1 Mayıs halayını çekmedi, türkü de söylemedi. Kutlamaya yaklaşık 15 bin kişi katıldı.

Haberin Devamı

İşçinin emekçinin bayramı


Polis uzaktan izledi
Kutlama öncesinde bomba uzmanı polislerle eğitimli köpekler, Gündoğdu Meydanı'nda arama yaptı. Yine meydanın çevresinde ve kortejlerin yürüyüş güzergahında, 5 bin polis görev aldı. Ancak kutlamaya katılanlar ile polisler sadece arama noktalarında bir araya geldi.

İşçinin emekçinin bayramı


Gerginliklerin önüne geçebilmek için polis, grupları uzaktan izlemeye tercih etti. Bunun yanı sıra alana, polis canlı yayın aracı konuldu. Bu araçtan mobese kameralarından ve havadan da polis helikopterinden gelen görüntüler, Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya'nın makamındaki merkezde toplandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!