İş dünyasını sarsan istifa

Güncelleme Tarihi:

İş dünyasını sarsan istifa
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2010 00:00

İzmir Ticaret Odası Genel Sekreteri Adnan Yıldırım’ın, 15 Haziran’daki yönetim kurulu toplantısında görevinden istifa etmesinin yantıları sürüyor.

Haberin Devamı

İzmir iş dünyasının şaşkınlıkla karşıladığı istifasının nedenleri konusunda açıklama yapmayan Yıldırım, bundan böyle Denizli Serbest Bölgesi’nin gelişmesi ile ilgili projelere ve mali müşavirlik şirketindeki işlerine yoğunlaşacağını belirtti. Yıldırım’la birlikte Gelir İdaresi eski Başkanı Osman Arıoğlu’nun da İTO

Danışmanlığı’ndan istifa

ettiği kaydedildi. İTO Meclis Üyesi Vasfi Çakıroğlu, Yıldırım’ın sürpriz istifasını “kurum için kayıp” şeklinde değerlendirdi. Çakıroğlu, İTO’nun hesaplarının incelenmesi ve Yıldırım’ın istifa nedenlerinin kendisine sorulması için Devlet Denetleme Kurumu’na başvuru yaptığını, Cumhurbaşkanlığı makamına, Başbakanlık Teftiş Kurulu’na, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne de İTO hesaplarının incelenmesi mektup yazdığını söyledi. Çakıroğlu, “Bildiğim kadarıyla uyum sorunu var” dedi.

 Adnan  Yıldırım  KİMDİR?

Haberin Devamı

Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden 1981 yılında mezun olan Yıldırım, ABD’nin Vanderbilt Üniversitesi’nde Ekonomi yönetimi doktorası yaptı. Maliye Bakanlığı’nda başhesap uzmanı ve Gelirler Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığı yaptı. Daha sonra sırasıyla EGS Mali İşler Koordinatörlüğü, Denizli Serbest Bölge Proje Koordinatörlüğü ve Yönetim Kurulu üyeliği, İpekyolu Serbest Bölgesi Yönetim Kurulu üyeliği, Pamukkale Danışmanlık Kurucu Başkanlığı ve Batı Yeminli Mali Müşavirlik Kurucu ortaklığında bulundu.


İZMİR İÇİN KAYIP

İstifa haberini yazılı bir açıklamayla değerlendiren Ege Sanayici ve İşadamları Derneği (ESİAD) Başkanı Sıtkı Şükürer, kararın İzmir ekonomisi adına üzücü olduğunu söyledi. Yıldırım’ın çok değerli bir yönetici olduğunu vurgulayan Şükürer, “Sadece İzmir Ticaret Odası için değil, başarılı projeleri ve çalışmalarıyla kentin ihtiyaç duyduğu örnek bir yönetici profili çizdi” dedi.

EİB DANIŞMANI

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Mustafa Türkmenoğlu da “Yıldırım yaklaşık 8 yıldır EİB’in Mali Danışmanlığı görevini sürdürüyor. Bu sürecin son 4 yılında İTO Genel Sekreterliği görevini de yürüttü. Kendisi ile verimli bir işbirliğimiz oldu. EİB’deki mali danışmanlık görevi sürüyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!