İş Dünyası

Güncelleme Tarihi:

İş Dünyası
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2000 00:00

Haberin Devamı

Çimentaş'ta yeni atılım hazırlığı

ÇİMENTAŞ Şirketler Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Öner Akgerman, 2000 yılında faaliyet gösterdikleri tüm sektörlerde büyük atılımlar yapmayı hedeflediklerini söyledi. 1999'da çimento talebinde yüzde 16.6'lık bir azalma olmasına karşın, Çimentaş'ın üretimini artırdığını belirten Akgerman, ‘‘2000 yılı iyi geçecek'' dedi.

Pınar'a süt veren üreticiye destek

PINAR Süt, ham süt sağlamada yaşanan sıkıntıyı aşmak için üreticisine dört aşamalı destek veriyor. Üreticiye kalite primi, veterinerlik hizmeti, hayvan ırkı için sperm ithalatı ve özel yem konusunda destek olduklarını belirten Pınar Süt yetkilileri, ‘‘250 çiftçiyle çalışıyoruz. Bu sayıyı 500'e çıkarmayı planlıyoruz'' dedi.

Alfemo sloganı: Yarınlara el ele

TÜRKİYE'nin en yüksek modüler mobilya üretim kapasitesine ulaşan Alfemo, 2. bayi toplantısını Kuşadası Pine Bay Otel'de yaptı. 400 bayinin katıldığı toplantıda, yeni ürün grupları ve tatil kampanyası tatıldı, hedef ve projeler tartışıldı. Alfemo ‘‘Yarınlara el ele'' sloganıyla hareket ediyor.

Meltem'den mikrop üretmeyen klima

İTALYAN, Suriye, Kanada ve Türk sermayesi ile kurulan Meltem Soğutma ve Isıtma Sanayi ve Ticaret, hastaneler için mikrop engelleyici filtreli klima üretimine başladı. 1992'den beri süpermarket gibi yerlerin ısıtılması ve soğutulmasına dönük sanayi tipi klima yapan firma, hastanelere özel üretim gerçekleştiriyor.

Firmalar arasında köprü oluşturmak

MAVİ Akım, ısıtma ve soğutma sektörünün üretici ve taahhütçü firmaları arasında köprü olmayı hedefliyor. Doğalgaz ve jeotermal enerji konusundaki çalışmalarıyla İzmir ve Egeli firmalara teknik hizmet vermeyi planlayan firma yetkilileri, ‘‘İzmir, ısıtma sektörünün öncülerini bulunduruyor. Ancak bugüne kadar hakettiği yeri alamadı. Biz bu boşluğun doldurulmasına da katkıda bulunmak istiyoruz'' dedi.

Dağıtım zinciri

AVRUPA ülkelerine kuru üzüm ve narenciye ihracatı yapan Türkmenoğlu Ltd, Avrupa'da dağıtım zinciri kurmaya hazırlanıyor. Üretimden teslimata kadar entegre hizmet vermeyi hedeflediklerini vurgulayan Genel Müdür Mustafa Türkmenoğlu, ‘‘Toplam 18 ülkeye ihracat yapıyoruz. Geçen yıl 5 milyon dolarlık ihracat yaptık, bu yıl ki hedefimiz ise yüzde 10 artış'' dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!