İş Dünyası

Güncelleme Tarihi:

İş Dünyası
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2000 00:00

Haberin Devamı

Menderes'ten enerji tesisi

TÜRKİYE'nin en büyük nevresim ihracatçısı Menderes Tekstil, enerji sektöründeki yatırımların durması üzerine, 11.2 MW'lik tesis yatırımına girdi. Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akça, ‘‘Kojenerasyon tesisiyle kaliteli enerji kullanıyoruz ve taahhütlerimiz, siparişlerimiz, ihracatımızda aksama olmuyor'' dedi.

Yiba Glass'dan ikinci mağaza

İTALYAN teknolojisiyle cam eşya üreten Yiba Glass, ikinci satış mağazasını Kısıkköy'de açacak. Ayna ve cam eşya kullanımının son yıllarda arttığını belirten yetkililer, ‘‘Bu değişime ayak uydurarak, kendimizi yeniliyoruz. Üretiğimiz cam mobilyalar evlerde de tercih ediliyor'' dedi.

DYO dışarıda da ezberlenecek

DYO, ismini yurtdışında duyurmak amacıyla mürekkep ürünlerinin isimlerinde değişiklik yaptı. Şirketin rekabet politikalarında değişiklik yaptığı ve bu doğrultuda ilk olarak ürünlerin isimlerini değiştirdiği kaydedildi. Yetkililer, ‘‘Yabancı pazarlarda (Türk malı) damgalı, DYO markalı ürünlerin kalitesine ve performansına güvenen DYO, bir Türk ürünü olmakla övünüyor'' dedi.

Altınyağ yakında halka açılıyor

EGE Bölgesi'nin köklü kuruluşlarından Altınyağ, halka açılmak için Sermaye Piyasası Kurulu'na başvurdu. Türkiye'nin bitkisel yağ ihracatının yüzde 20'sini yapan Altınyağ'ın Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Abay, ‘‘Nisan'ın ikinci yarısında halka açılma işleminin sonuçlanmasını bekliyoruz. İlk etapta şirketimizin yüzde 15 veya 18'i halka açılacak'' dedi.

MOPAK'tan yeni dosya üretimi

KAĞIT sektörünün önde gelen kuruluşlarından Mopak, bu yıl üretim kapasitesini ve ürün yelpazesini artırmayı hedefliyor. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Molay, kapalı alanını 24 bin metrekareden, 35 bin metrekareye çıkaran Mopak'ın, bu yıl 60 bin ton kağıt üretmeyi hedeflediğini söyledi. Mopak, plastik telli dosya, klasör ve poşet dosya üretimine de başladı.

PETKİM yatırımı 200 milyon dolar

PETKİM, İzmir Aliağa Tesisleri'nde 200 milyon dolarlık yatırım planlıyor. Genel Müdür Turgut Bozkurt, ‘‘Bu yatırımla yıllık 400 bin ton olan etilen kapasitemiz 530 bin tona çıkacak. Polietilen kapasitemiz de 180 bin tondan, 280 bin tona, yüksek yoğun polietilen kapasitemiz ise 66 bin tondan 96 bin tona çıkacak. Tamamen çevreci bu sistem sayesinde sanayicilerimize daha iyi hizmet vereceğiz'' diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!