İnternet yasasına İzmir'den katkı

Güncelleme Tarihi:

İnternet yasasına İzmirden katkı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2000 00:00

Haberin Devamı

İZMİR, 2001 Mayıs'ında uluslararası bir sempozyuma ev sahipliği yapacak. Büyükşehir Belediyesi, Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi ile İzmir Barosu işbirliğiyle yapılacak, ‘‘İnternet Hukuku Sempozyumu’’, Türkiye'de bu konuda çıkarılması hazırlığı yapılan yasaya da ışık tutacak.

BÜYÜKŞEHİR Belediye Başkanı Ahmet Piriştina'dan sempozyuma destek isteyen Baro Başkanı Noyan Özkan ve Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Pekcanıtez, yaşamın her alanına giren internetteki hukuksuzluğa son verilmesi gerektiğini söyledi. Pekcanıtez, sempozyuma ABD, Almanya, Fransa'dan hukukçuların geleceğini belitti.

BARO Başkanı Özkan,‘‘İnternetten küfür ediliyor, cezası yok. Bu sanal ortamla ilgili ceza hukuku oluşturulmalı. Artık, satış veya kiralama sözleşmeleri bile internetten yapılıyor. Bakanlık bu konuda çalışıyor ancak tepeden inme bir yasa istemiyoruz’’ dedi.

BÜYÜKŞEHİR Belediye Başkanı Ahmet Piriştina, ‘‘Prensipte her alanda bu tür faaliyetlere destek olduklarını belirterek, özellikle hukuk alanındaki etkinliklere, saygımızdan dolayı katkıda bulunmak bizi sevindiriyor’’ dedi. Piriştina, Mayıs ayında yapılacak ve üç gün sürecek sempozyuma her türlü desteği vereceklerini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!