İnşaatçının Ankara seferi umutlu geçti

Güncelleme Tarihi:

İnşaatçının Ankara seferi umutlu geçti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2009 00:00

Egeli inşaatçı grubu, Bayındırlık ve İskan Bakanı Demir ile AKP Genel Başkan Yardımcısı Göksel ve AKP Milletvekili Kalkan’a sorunlarını anlattı.

Haberin Devamı

CUMHURİYET tarihinin en ciddi küçülmesini yaşayan inşaat sektörü, sorunlarına çözüm arayışını Ankara’da sürdürdü. Geçtiğimiz günlerde İzmir Mövenpick Otel’de biraraya gelerek sorunları tartışan sektörde örgütlenmiş 14 sivil toplum kuruluşundan 40 temsilci, hazırladıkları raporu Ankara’ya iletti. Ankara’da Bayındırlık İskan Bakanı Mustafa Demir ve AKP’li İzmir milletvekilleri Nükhet Hotar ve Erdal Kalkan başta olmak üzere bir dizi ziyarette bulunan İzmir Ticaret Odası (İTO) İnşaat Kurul Başkanı Necip Nasır öncülüğündeki heyet, sektörünün sorunlarını anlattı, dosyayı verdi. Necip Nasır, Ankara’dan sektörle ilgili gelecek sevinçli haberleri bekleyeceklerini belirterek, ziyaretlerinden umutlu döndüklerini söyledi.

BAZI İSTEKLER

İnşaat ruhsat harçları düşürülsün. ?  Yol, Kanal Katılım, Otopark bedelleri azaltılsın. ?  İnşat malzemelerinde KDV yüzde 8 olsun. ?  Firmaların yıllar sonra aldığı KDV iadeleri, Vergi ve Sigorta primi ödemelerine mahsup edilsin.  ?  Devlet tarafından düşük faizli konut kredileri verilsin. ?  Konut kredi faizleri, ücretlilere de Gelir Vergisi Matrahı’ndan indirilsin. * Tapu harcı 0.1 olsun. * Konut alım satım sözleşmelerinde damga vergisi kalksın. * TOKİ’nin olumsuz etkileri gözden geçirilsin.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!