İngiliz damada Türk düğünü

Güncelleme Tarihi:

İngiliz damada Türk düğünü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2013 01:34

DENİZLİ'de, ANAP eski Milletvekili ve eski TBMM Başkanvekili Beyhan Aslan'ın yeğeni, Doğuş Üniversitesi Yabancı Diller Bölümü Öğretim Görevlisi Yadigar Aslan, hayatını aynı üniversitede çalışan Öğretim Görevlisi İngiliz James Brannan ile birleştirdi. İngiltere'den de 80'ye yakın davetlinin katıldığı düğün töreninde, İngiliz damat Türk geleneklerine göre dünya evine girdi.

Haberin Devamı


Doğuş Üniversitesi Yabancı Diller Bölümü'nde öğretim görevlisi olarak dört yıldan bu yana birlikte çalışan Yadigar Aslan (30) ve İngiliz James Brannan (34), bir yıl önce nişanlandı. Genç çift Denizli'de Türk geleneklerine göre dünya evine girmeye karar verdi. Geçen 30 Ağustos'ta Cankurtaran Mahallesi'nde kına gecesi düzenlendi. Kına gecesinde, ANAP eski Milletvekili ve eski TBMM Başkanvekili Beyhan Aslan'ın yeğeni olan gelinin eline kına yakılırken, damadın annesi Chris Ann Brannan, Türk geleneklerine uyarak gelinin avucuna altın koydu, Harmandalı ve Cemilem oyunlarına eşlik etti. 31 Ağustos'taki düğün günü ise İngiliz damat James Brannan, davul zurna eşliğinde kız evine gelin almaya geldi.
DOYASIYA EĞLENDİLER
Kına gecesine ve Pam Otel'de yapılan düğüne damadın annesi Chris Ann Brannan ve babası John Brannan'ın yanı sıra 80'e yakın İngiliz davetli katıldı. Gelin Yadigar Aslan'ın nikah şahitliğini Aylin Çeltik, damat James Brannan'ın ise Önder Susam yaptı. Gelinin annesi Şerife Aslan ve babası İsmet Aslan, davetlileri dünürleriyle kapıda karşılarken, gece boyunca İngiliz ve Denizlili misafirler pistte oyun oynadı. İngiliz damat Türk gelenekleriyle evlendiği eşi Yadigar Aslan'la balayı için Tayland'a gitti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!