İncirliova’da, DSİ’nin taşeron firmasının şantiyesi mühürlendi

Güncelleme Tarihi:

İncirliova’da, DSİ’nin taşeron firmasının şantiyesi mühürlendi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2015 13:12

DEVLET Su İşleri’nin (DSİ) Büyük Menderes Nehri’nin ıslahı ihalesini verdiği firmaya bağlı taşeron şirketin, Aydın’ın Koçarlı- İncirliova Karayolu’na kurduğu şantiye, yolda tehlike yarattığı gerekçesiyle gelen istek üzerine, belediye ekiplerince mühürlendi. İşlem yapılırken belediye ekipleri ile karara itiraz eden taşeron firmanın yetkilisi arasında gerginlik çıktı.

Haberin Devamı

DSİ 21’inci Bölge Müdürlüğü, Büyük Menderes Nehri’nin şiddetli sağanak yağmur sonrası taşması sonucu her yıl Koçarlı ve Söke ovalarındaki ekili arazilerin sular altında kalması üzerine ıslah çalışmaları için bir firmaya firmaya ihale verdi. İki yıldan bu yana bölgede çalışma yapan firmaya bağlı taşeron şirket, Koçarlı-İncirliova Karayolu’na şantiyesini kurdu. İş makineleri ve kamyonlarını karayolu kenarına bırakmaya başladı. Karayolları 2’nci Bölge Müdürlüğü, şantiyenin yolda tehlike yarattığı gerekçesiyle kaldırılması için Koçarlı Belediyesi’ne yazı gönderdi. Bunun üzerine belediye, bayram öncesi firma yetkililerini uyararak 10 günlük süre verdi. Sürenin dolduğu 1 Ekim’de, saat 17.00’de, şantiyeye gelerek 24 saatlik süre içinde buranın boşaltılması istedi. Dün 24 saatlik sürenin de dolması üzerine boşaltılmayan şantiyeyi mühürlemeye gelen belediye ekipleri ile firma yetkilisi arasında gerginlik oldu.

Haberin Devamı

İncirliova’da, DSİ’nin taşeron firmasının şantiyesi mühürlendi

Firma yetkilisi İsmail Öztürk, şantiyeyi mühürletmek istemezken; polisin eşliğinde görevini yapmak isteyen belediye ekiplerince dört saat boyunca görüştü. Ardından önce şantiyenin iki bölümü daha sonra diğer bölümleri gece geç saatlerde mühürlendi.

İncirliova’da, DSİ’nin taşeron firmasının şantiyesi mühürlendi

KARAYOLLARININ İSTEĞİ ÜZERİNE İŞLEM YAPILDI

Koçarlı Belediye Başkanı CHP’li Mutlu Öztürk, şantiyeyle ilgili kendileri veya Koçarlı halkından bir şikayet gelmediğini anlatırken, "Şikayet Karayolları 2’inci Bölge Müdürlüğü’nden geliyor. Bize gelen resmi yazıda, karayolları kenarındaki bu yapıların acilen kaldırılması istendi. Biz de belediye olarak görevimizi yapmak ve uygulamak zorundayız. Koçarlı Belediyesi olarak değil Karayollarının yazısı üzerine tutanak tuttuk ve mühürleme gerçekleşiyor. Belediye olarak firmaya verebileceğimiz süreyi verdik. Firma yetkilisine gerekenin yapılacağını defalarca anlattık. Resmi yazılara göre, işlem yapmak zorundayız" dedi.

Haberin Devamı

"YAPILAN HİZMET ENGELENİYOR"

Hizmetin engellendiğini söyleyen taşeron firma yetkilisi İsmail Öztürk, Karayolları’ndan işlerine devam etmeleri için gerekli evraklarını verdiklerini anlatırken, şöyle konuştu:

"Yetkililer de bugün için buraya gelerek incelemede bulundu. Burada kalıp kalmayacağımızın kararını ise Karayolları bir hafta sonra bize resmi olarak bildirecek. Biz, belediyedeki yetkili arkadaşlara da ilettik. Bize ait kantarın karayolları dışında olduğu tespit edildi. Şu anda kantar da mühürlü olarak duruyor. Firma olarak DSİ’nin işini yapıyoruz. Burada yapmış olduğumuz hizmet, Koçarlı’ya ve İncirliova’yadır. Buradaki hizmetin durdurulmasıyla ilgili sıkıntı büyüdü. Evraklarımızın tamamı şu anda karayollarında gelecek. Hafta izinlerimiz büyük ihtimalle çıkacak. Bu anlamda belediyeden bir haftalık daha müsaade istedik. Tek istediğimiz buydu. Belediye ekipleri her nedense mesai saati bitiminde apar topar gelerek bize ihbarda bulundu. Araç giriş çıkışı yerini kapattılar. Biz de araç giriş çıkışlarını kontrol altına aldık. Sonrada tamamını mühürlemek için geldiler. Burada şu anda çalışan 57 işçi var. Bu işçilerin yatıp kalktığı ve yemek yediği yeri mühürlemeye kalktılar. Biz de buna itiraz ettik. Diğer yerler mühürlendi ama işçilerin yatıp kalktığı yerler mühürlenmesin istedik. Bunun haricinde belediye veya karayollarıyla itişip kalkışacak değiliz. Biz havalar iyiyken, bu yatırımın burada devam etmesini istiyoruz. Zaten çalışmalarımızın son aşamasına geldik. Büyük Menderes Nehri ıslahının son aşamasındayız. Yapılanları doğru bulmuyoruz. Yapılan hizmetler engelleniyor."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!